02 / 05 / 2024

SGK ve BAĞ-KUR’lular dikkat! 4 bin 300 lira...

SGK ve BAĞ-KUR’lular dikkat! 4 bin 300 lira...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hem SGK hem de BAĞ-KUR ödenen rapor parası ile ilgili flaş bir gelişme oldu. Rapor parası verilirken son 3 ay yerine 12 aylık ücretin dikkate alınması nedeniyle ödenen para düştü. Kayıp ise 4 bin 300 lirayı geçti.



İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık izni nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği (rapor parası) bağlanırken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) veya BAĞ-KUR kapsamındaki sigortalının son 3 aylık dönemde aldığı brüt ücretin ortalaması dikkate alınmaktaydı. Yatarak tedavi görenlere brüt ücretin yarısı oranında, ayakta tedavi görenlere ise 3’te 2’si oranında ödenek verilmekteydi. Ancak geçen yıl nisan ayında 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmıştı.

İş kazası ve meslek hastalığındaki uygulama aynen devam ederken, hastalık ve analık izni nedeniyle düzenlenen raporlarda geçici iş göremezlik ödeneği, son üç ay yerine 12 aylık dönemdeki ortalama ücret üzerinden veriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön