04 / 06 / 2024

SGK’dan çok önemli bir duyuru geldi! Bunu yapana aylık 3 bin TL ödenecek!

SGK’dan çok önemli bir duyuru geldi! Bunu yapana aylık 3 bin TL ödenecek!

SGK, Kahramanmaraş merkezli meydana gelene iki büyük yıkıcı deprem sonrası işini kaybedenlerin yüzünü güldürecek bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, işini kaybedenlere aylık para ödeneceği belirtildi. İşte detaylar...



İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA

Her ay en az 3 bin lira tutarında ödeme yapılacağı ve ödemelerin kimlere, ne kadar ödeneceği belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun, Twitter hesabından konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdursun tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Deprem sebebiyle işini kaybeden ve işsiz kalan vatandaşlara son 3 yılda minimum 600 gün primi var ise 600 – 899 günü olan kişiler 6 ay, 900 ila 1079 günü olan kişiler 8 ay, 1080 günü olanlar ise 10 ay işsizlik maaşı alarak, sağlıktan da faydalanabilecektir. Bu dönemde işsizlik maaşı en az 3012, en fazla 6025 TL arasıdır"

SGK’dan çok önemli bir duyuru geldi! Bunu yapana aylık 3 bin TL ödenecek!

BAZI ŞARTLAR SAĞLANMALI 

SGK Uzmanı Erdursun tarafından yapılan açıklamada son 3 sene içerisinde en az 600 gün primi olan vatandaşlar, yıkıcı depremde işsiz kaldıysa işsizlik maaşından faydalanabileceği bildirildi. Aynı zamanda, yapılan açıklamada vatandaşların bu zor zamanlarda araştırdığı işsizlik maaşlarına ilişkin birtakım şartları taşımak gerektiği belirtildi.

600 – 899 gün arasında prim gün sayısı olan kişiler 6 ay işsizlik maaşı alabileceği belirtilerek 900 ila 1079 gün arasında prim gün sayısına sahip olan kişiler 8 ay boyunca işsizlik maaşı alabileceği ifade edildi. Bunun yanında, 1080 gün ve üzerinde olanlar ise 10 aya kadar işsizlik maaşı ödemelerinden faydalanabilecekleri belirtildi.

Kehanetleri peş peşe tutan ünlü ekonomistten altının yerini tutacak yeni yatırım aracı! Bunu şimdiden alan zengin olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı! Başvuranlara her ay 6 bin lira ödenecek! Kesenin ağzı açıldı!

Flaş iddia! EYT seneye mi ertelendi? EYT’lilerin hevesi kursağında kaldı! İşte son dakika gelişmeleri!

Geri Dön