02 / 08 / 2024

SGK'dan 'emeklilere yüzde 30'dan düşük zam yapıldı' iddiasına yanıt: Gerçeği yansıtmıyor!

SGK'dan 'emeklilere yüzde 30'dan düşük zam yapıldı' iddiasına yanıt: Gerçeği yansıtmıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2023 yılı öncesinden bağlanan aylıklar dahil olmak üzere 2023 yılı talepte bulunan emeklilerin aylıklarının da yüzde 30 oranında yükseltildiğini duyurdu. İşte o açıklama...



SGK tarafından, "emeklilere yüzde 30'dan düşük zam yapıldığı" iddiaları ile ilgili yapılan açıklamada, sigortalının gün ve kazançlarında bir değişiklik olmasa da her yılın TÜFE, gelişme hızı, aylık artışı verileri farklı olması sebebiyle talep senesine göre maaş tutarının değişebileceğinin altı çizildi. 

"2023 yılı öncesinden bağlanan aylıklar dahil olmak üzere 2023 yılı talepte bulunanların aylıkları da yüzde 30 oranında artırılmıştır. Aylık hesaplama sisteminde bir değişiklik yapılmamış, mevcut yasal düzenlemelerde yer alan kurallar çerçevesinde aylıklar hesaplanmaktadır" ifadelerine yer verilen açıklamada EYT'lilere de değinildi. 

SGK dan emeklilere yüzde 30 dan düşük zam yapıldı iddiasına yanıt: Gerçeği yansıtmıyor!

Açıklamada, EYT çerçevesindeki sigortalılar için farklı bir aylık hesabı yapılmayacağı ifade edilerek, hem TÜFE hem de refah payı dikkate alınarak maaşların ödeneceğine vurgu yapıldı. 

SGK, yapılan son düzenleme ile en düşük aylık miktarının dosya bazında 5 bin 500 liraya yükseltilmiş olması sebebiyle 5 bin 500 liranın altında emekli aylığı ödendiği ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi. 

SGK dan emeklilere yüzde 30 dan düşük zam yapıldı iddiasına yanıt: Gerçeği yansıtmıyor!

Emeklilerin ve Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) hesabına yatan ve yatacak olan emekli maaşlarının açıklanan resmi rakamların altında kaldığı dün gündeme gelmişti. Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın aktardığına göre; Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) emekli aylığı hesaplama uygulaması ekranından aylıklarını hesaplayan EYT’liler, yüzde 30'un altında zam yapılmasına tepki göstermişti. 

Bu durumun nedeni olarak, 2022 enflasyonunun beklenenden düşük olmasının emekli aylıkları hesaplanırken dikkate alınan kat sayının düşmesine, bunun da zam oranının yüzde 17-18 olarak kalması gösterildi.

Altın kahini İslam Memiş’ten zelzele yaratacak uyarı! Altın almayı düşünüyorsanız…

O market büyük ayçiçek yağı indirimini başlattı! 5 kilo ayçiçek yağı 144 TL'ye düştü! İşte 20 Ocak 2023 fiyat listesi...

Benzin ve motorin fiyatlarında petrol depremi! Peş peşe açıklandı! Arabası olan hemen baksın! 


Geri Dön