01 / 05 / 2024

SGK’dan EYT’lilere peş peşe duyuru! EYT’liler bunu hiç beklemiyordu!

SGK’dan EYT’lilere peş peşe duyuru! EYT’liler bunu hiç beklemiyordu!

Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaşacağı tarihi beklerken, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) flaş bir hamle geldi. EYT prim borcu olan vatandaşlar için Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından getirilen kolaylıklar, mücbir sebep kapsamın



Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük yıkıcı depremin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) depremden etkilenen kentler olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa için "mücbir sebep hali" ilan edilmiş ve bu kentlerdeki insanlara sosyal güvenlikle ilgili işlemlerde bazı kolaylıklar getirilmişti. Fakat geçtiğimiz günlerde bu kentlerin arasına Elazığ da eklenince kurumdan yeni bir açıklama daha geldi. Elazığ’da EYT borçlanması yapacak EYT’li vatandaşlar için sürenin uzatıldığı belirtildi.

SGK’dan EYT’lilere peş peşe duyuru! EYT’liler bunu hiç beklemiyordu!

MÜCBİR SEBEP KAPSAMINA ALINDI

Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinden etkilenen Elazığ'ın da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nın ilgili maddesi kapsamında 6 Şubat-31 Temmuz tarihleri arasında mücbir sebep kapsamına alındığını ifade edildi.

SGK'nin açıklamasında, "İlgili karara göre, www.sgk.gov.tr adresindeki duyurular kısmında yer alan 9 Şubat 2023 tarihli 'Prim Borçlarının Ödenme Süreleri ile Kuruma Verilmekle Yükümlü Olunan Bilgi, Belge ve Beyannamelerin Verilme Sürelerinin Ertelenmesine İlişkin Duyuru'da ifade edilen açıklamalar Elazığ şehri bakımından da geçerli olacaktır." Şeklinde belirtildi.

İşte detaylar...


Geri Dön