15 / 05 / 2024

SGK’dan EYT’lilere peş peşe duyuru! EYT’liler bunu hiç beklemiyordu!

SGK’dan EYT’lilere peş peşe duyuru! EYT’liler bunu hiç beklemiyordu!

Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesinin Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaşacağı tarihi beklerken, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) flaş bir hamle geldi. EYT prim borcu olan vatandaşlar için Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından getirilen kolaylıklar, mücbir sebep kapsamın



EYT NEDİR, KİMLER EYT’Lİ SAYILIYOR?

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999’dan önce olanlar Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’li sayılıyor. Çünkü 9 Eylül 1999 tarihinden önce yaş şartı aranmadan prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999’da yapılan düzenleme ile prim günü ve sigortalılık süresi koşullarının yanında bir de yaş şartı getirildi. EYT’ye dahil olmak için için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999’dan önce olup, emeklilik için istenilen yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamak gerekli.

SGK’dan EYT’lilere peş peşe duyuru! EYT’liler bunu hiç beklemiyordu!

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

Staj ve çıraklık dönemi sigortaların EYT için başlangıç sayılıp sayılmayacağına ilişkin bir soruya Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar daha farklı. Onlar EYT kapsamına alınmıyor. Sigorta girişi olanlarda herhangi bir problem yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değidlri. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilen düzenleme” dedi.

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Emlakçıların bu yaptığına asla inanamayacaksınız! Aldıkları kararla çok şaşırttılar!

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!


Geri Dön