15 / 05 / 2024

SGK'lı emekliye iptal kararı! E-devletten kontrol edin, emekliliğiniz yanabilir!

SGK'lı emekliye iptal kararı! E-devletten kontrol edin, emekliliğiniz yanabilir!

Emeklilikte iptal kararı söz konusu oldu. E-Devlet üzerinden tüm çalışanların bunu kontrol etmesi gerekecek. O koda sahip vatandaşların emeklilikleri yanabilir. İşte dikkat edilmesi gereken detaylar…



Yüzbinlerce vatandaş emekliliğinin gelmesiyle birlikte rahat olabilmeleri adına yıllarca çalıştı. Vatandaşlar yaşlılık dönemlerinde maaşlarını alarak keyifli bir şekilde zaman geçirmek istiyor. Fakat hizmet dökümünde o kodların bulundu vatandaşların emekli yanabilecek. E-Devlet üzerinden sorgulama yapılması gerekiyor.

SGK lı emekliye iptal kararı! E-devletten kontrol edin, emekliliğiniz yanabilir!

O kodlara dikkat

Milyonlarca vatandaş emeklilik adına gün sayımı yaparken yeni bir sorun gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu denetimlerinde işyerlerinin adına bazı kodlar veriyor. Bu kodlar iste orada çalışan vatandaşların emekliliklerinin yanmasına sebep olabiliyor.

SGK’nın yapmış olduğu denetimlerini ardından S, Ş ve K kodları veriyor. Bu kodların anlamı şu şekilde:

  • S kodu alan işyerleri sahte iş yeri olarak değerlendiriliyor
  • Ş kodu alan işyerleri şüpheli iş yeri olarak değerlendiriliyor
  • K kodu alan işyerleri ise kontrol iş yeri olarak değerlendiriliyor

S ve Ş kodu alan iş yerlerim bu kodları almalarının ardından denetim uygulamasına tabi tutuluyor. Şüpheli iş yeri olarak belirtilen işyerlerinin incelenmesini ardından uygun bulunması takdirinde sahte iş yeri olarak değişim yapılıyor. Bunun sonrasında yapılan sahte bildirimlerinde iptali gerçekleştiriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön