17 / 05 / 2024

SGK’lı EYT’liler dikkat! 3.753 TL’ye kadar indirim fırsatı!

SGK’lı EYT’liler dikkat! 3.753 TL’ye kadar indirim fırsatı!

4A SGK’lı çalışan yurttaşların EYT ile emekli olmaya hak kazanmasının ardından çalışmaya devam etmesi halinde işverene 5 puanlık sosyal güvenlik destek primi verileceği duyurulmuştu. Bu indirim ile alt ve üst seviye için indirim miktarı da netleşti.



Örneğin, çalışanın brüt kazancı 40 bin lira ise normalde 3 bin lirası çalışan, 9.800 lirası işveren payı olmak üzere 12.800 lira sosyal güvenlik destek primi ödemesi yapılır. Söz konusu çalışan, EYT doğrultusunda emekli olup aynı işyerinde çalışmaya devam ederse, 3 bin lirası işçi, 7.800 lirası işveren payı olmak üzere 10.800 lira sosyal güvenlik destek primi ödemesi yapılacak. Kalan 2 bin lira tutarındaki prim de Hazine’den karşılanmış olacak.

SGK’lı EYT’liler dikkat! 3.753 TL’ye kadar indirim fırsatı!

30 GÜNLÜK SÜREDE HAFTA SONUNA DİKKAT

EYT yasası doğrultusunda emeklilik için işten ayrılan EYT’linin bir ay içinde aynı işyerinde çalışmaya başlaması gerekiyor ama bir aylık zamanın bitim tarihinin hafta tatili ya da resmi tatile rastlaması durumunda süre uzamayacak.

PRİM İNDİRİMİ NE ZAMANA KADAR UYGULANACAK?

Sosyal güvenlik destek priminde 5 puanlık indirim, işçinin aynı işyerinde çalışmayı sürdürdüğü müddetçe uygulanacak. İşçi işten ayrılmadığı sürece, işveren bu işçiden dolayı prim indiriminden faydalanacak. İşçi için herhangi bir şekilde işten ayrılış bildirgesi verilmesi durumunda, işçi aynı işyerinde tekrar işe başlasa bile bir daha indirim yapılmayacak.

2023 TOKİ İzmir müstakil arsa kura sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı!

Aylık 2.935 TL'ye TOKİ'den ev sahibi olun! Ödeme tablosu belli oldu!

Citroen’den dev kampanya! 245.900 TL'ye uygun taksit imkânıyla sıfır otomobil!


Geri Dön