02 / 05 / 2024

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Aylık 750 TL taksitle faizsiz kredi nasıl alınır? Hemen başvurabilirsiniz!

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Aylık 750 TL taksitle faizsiz kredi nasıl alınır? Hemen başvurabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi geldi. Peki faizsiz konut kredisi nasıl alınır?



1-Faizsiz konut kredisinden kimlerin faydalanma hakkı var?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında harp ya da vazife malulü olmaları nedeniyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden faydalanma hakkı mevcut.

2-Hak sahipleri de krediden faydalanabilir mi?

Öncelikli olarak malulün kendisine veriliyor. Faizsiz kredi hakkından faydalanmaksızın ölümü durumunda dul eşine, eşi hayatta değilse veya evlendiyse çocuklardan birisine veriliyor. Yetim aylığı almakta olması şartıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anneya ya da babaya bir konut ile sınırlı olmak üzere veriliyor.

SGK lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Aylık 750 TL taksitle faizsiz kredi nasıl alınır? Hemen başvurabilirsiniz!

3-Başvurular nereye gerçekleştiriliyor?

Görev alanına göre Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı veya SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. E-devlet üzerinden "faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu" kısmı tıklanarak başvuru gerçekleştirilebiliyor.

4-Bu kapsamda kredi kullananlardan yapılan kesintiler ne kadar oluyor?

Söz konusu kredi hak sahibi tarafından ödeniyorsa aylığının dörtte birlik kısmı kadar kesinti yapılıyor. Aylık bağlanmayan veya kesilen müşterek kredi açılmış çocukların geri ödemelerinde de ödemenin başladığı tarihte aylığa bağlanan çocukların geri ödemeye esas olarak tahsil edilen aylığının 4'te birlik kısmına yüzde 25 fazlası aylık taksit kabul ediliyor ve söz konusu borç bitene kadar hak sahibi çocuk tarafından bankaya yatırılıyor. Bu kapsamda örneğin 3 bin TL aylığı olan 937.5 TL taksit veriliyor.


Geri Dön