02 / 05 / 2024

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Aylık 750 TL taksitle faizsiz kredi nasıl alınır? Hemen başvurabilirsiniz!

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Aylık 750 TL taksitle faizsiz kredi nasıl alınır? Hemen başvurabilirsiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan faizsiz konut kredisi desteği müjdesi geldi. Peki faizsiz konut kredisi nasıl alınır?



 

5-Aylığın borç bitmeden kesilmesi halinde süreç nasıl işliyor?

Kurum, söz konusu kredi kullananlardan her ne suretle olursa olsun aylığı kesilenlerin aylıklarının kesildiğini ve bakiye borç bedelini Ziraat Bankası'na bildiriyor. Kurumdan aylık almayan, kamu kurum statüsünde olmayan bir yerde çalışan kredi kullanıcılarının bakiye kredi borcu, kurumdan aldığı son aylığının 4'te birlik kısmının yüzde 25 fazlası aylık taksit kabul edilerek her ayın 20. günü akşamına kadar bankaya krediyi kullananlar tarafından veriliyor.

6-Konut edinme konusunda sağlanan başka kolaylık sağlanıyor mu?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konut satış kampanyaları gerçekleştirmekte olup kapsama giren ve öncelik sıralamasına göre belli olan hak sahiplerine, bir konut ile sınırlı olmak şartıyla yapılan konutlardan yüzde10 peşinat ve 240 ay vade sabit taksitlerle ev edinme imkanı sağlanıyor.

SGK lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Aylık 750 TL taksitle faizsiz kredi nasıl alınır? Hemen başvurabilirsiniz!

7-Devletten konut yardımı nasıl alınır?

Oturulamayacak durumda eski, bakımsız, sağlıksız evlerde yaşayan geliri düşük vatandaşlara evlerinin bakım, betonarme ev yapım yardımı, onarım, ev eşyası alımı için ayni yada nakdi yardımlar veriliyor. Prefabrik konut yapımında 30 bin TL, betonarme evde de 40 bin TL'lik destek sağlanıyor. İkamet adresine en yakın sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden kimlik kartı ile başvuru gerçekleştirilebiliyor. 

8- Kimler kira yardımından yararlanabilir?

Kaymakamlıklar bünyelerinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile işbirliği gerçekleştirerek ekonomik durumu yetersiz olan, bunu belgeleyen vatandaşlara kira desteği veriliyor. Söz konusu yardım için bunun için kaymakamlık içindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat yapılabiliyor.

Faizsiz konutta masraflar düşecek! Ev sahibi olmak kolaylaşacak! 

Ev almak isteyenlere müjde! BES katılımcısı konut sahibi olacak!

Milyonlara faizsiz konut kredisi müjdesi geldi! 0 faizli konut kredisi nasıl alınır?


Geri Dön