29 / 04 / 2024

Shakira vergi kaçırma suçundan ifadeye çağrıldı!

Shakira vergi kaçırma suçundan ifadeye çağrıldı!

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, İspanya'da vergi kaçırma suçlamasından mahkemede başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermeye çağrıldı.



Barselona'daki Esplugues de Llobregat mahkemesi 2 nolu kısım hakimi, mali savcılık tarafından Shakira hakkında yapılan dava açma başvurusunu kabul etti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, soruşturma kapsamında 12 Haziran'da Kolombiyalı şarkıcının mahkemeye ifade vermeye çağrıldığı iddia edildi. Shakira'nın hakkındaki soruşturmaya ilişkin İspanyol adli kurumlarıyla iş birliğine hazır olduğu belirtildi.

Savcılığın sunduğu iddianamede, Shakira, İspanya'da vergi ödememek için oturumunu Bahama Adaları'nda göstermekle ve 2012-2014 yıllarında toplamda 6 mali suç işleyip 14,5 milyon avro vergi kaçırmak suçundan ifade verecek. 

Savcılığa göre, 2012-2014 yıllarında Barcelonalı futbolcu Gerard Pique ile birlikteliğinden dolayı İspanya'da yaşadığı ve Esplugues de Llobregat'ta ev satın aldığı tespit edilen Shakira'nın vergi ödemesi gerekiyor. İspanya'da 6 aydan fazla İspanya'da kalan bir vatandaş vergi mükellefi olarak görülüyor.


Geri Dön