28 / 04 / 2024

Sıcaklık 46 dereceye kdar çıktı! Buğday tarlaları yanıyor fiyatlarda sürpriz artışlar yaşanabilir

Sıcaklık 46 dereceye kdar çıktı! Buğday tarlaları yanıyor fiyatlarda sürpriz artışlar yaşanabilir

Dünyanın ikinci büyük buğday üreticisi Hindistan'da etkili olan sıcak hava, tarım sektörünü de tehlikeye attı. Yazın yeni başladığı ülkede yaşanan aşırı sıcak hava nedeniyle buğday tarlaları kurumaya yüz tuttu. Buğday fiyatlarında kriz endişesi kapıda!



Halihazırda Rusya - Ukrayna Savaşı'nın küresel buğday tedarikini kesintiye uğraması nedeniyle birçok ülke buğday açığını kapatmak için gözlerini Hindistan'a çevirdi.

Ancak Hindistan'daki aşırı sıcaklar, mahsul verimini de tehlikeye atarak söz konusu tedarik sorununu büyüttü.

Erken gelen sıcak hava dalgasının tarımı olumsuz etkilediği ülkede, 1901'den bu yana en yüksek seviyelere erişen mart ayı sıcaklıkları nedeniyle buğday verimi oldukça düşmüştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön