22 / 05 / 2024

Side Belediyesi'ne Tykhe Tapınağı restorasyonu için Uygulama Ödülü verildi!

Side Belediyesi'ne Tykhe Tapınağı restorasyonu için Uygulama Ödülü verildi!

Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2012'de Side Belediyesi , "Tykhe Tapınağı Restorasyonu" ile Uygulama Ödülü'ne layık görüldü...



Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2012'de Side Belediyesi , "Tykhe Tapınağı Restorasyonu Side Antik Kenti ve Arkeolojik Sit Alanı İmar Planı" ile Uygulama Ödülü'ne layık görüldü. 


Çoğu turizm merkezinin, siyasi ve maddi kaygılar nedeniyle cesaret edemediği bir projeye imza atan ve tamamı bir belde belediyesi olan Side Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Side Koruma Amaçlı Revizyon Side Belediyesi'ne İmar Planı Geleneksel 4. Tourexpi Destinasyon Yönetimi Ödülleri'nde "Yılın En İyi Turizm Projesi" ödülünün ardından Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2012'de Uygulama ödülüne layık görüldü. 

Side farkını ve özverili çalışmalarımızın sonuçlarını bir kez daha görmenin gururu içerisindeyiz. Bu planda emeği geçen kuruluşlara ve değerli Side Halkına sonsuz teşekkürlerimi tekrar sunmak isterim." dedi. 


Anyurt Gazetesi


Geri Dön