14 / 05 / 2024

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Ücretli çalışanlar, kendileri ve aile fertleri için yaptırdıkları hayat sigortası ve sağlık sigortası primlerini ödediklerinde, vergi iadesi alma fırsatı yakalıyorlar. 



Sigorta primi ödeyenlere müjde! Vergi indirimi alabilirsiniz!

Hangi kazançlar konusunda indirim olacak?

İndirim yapılacak prim tutarları belirlenirken, temel olarak çalışanlara ödenen vergiye tabi sürekli nitelikteki ödemelerin brüt tutarları dikkate alınır. Bu ödemeler arasında maaş, prim, ikramiye, sosyal yardımlar ve zamlar yer alır. İş seyahatleri gibi gider karşılığı yapılan ödemeler bu hesaplama yöntemi içerisinde yer almaz.

Bu uygulama BES katılımcılarının vergi matrahından indirim yapabileceği prim miktarlarının doğru bir şekilde belirlenmesini sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Bu sayede BES katılımcıları avantajlı bir konuma sahip olurlar ve tasarruflarını arttırabilirler.

SGK'dan son dakika açıklaması geldi! 5 sene içinde başvuru yapılmazsa...

SGK’dan son çağrı! Bu parayı hemen almanız istendi!

Bu haber 55 yaşına gelmeyenleri ilgilendiriyor! SGK emeklilik güncellemesi yaptı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön