10 / 05 / 2024

Sigortacılıkta yeni dönem! SEDDK tek tek yeni dönem stratejilerini açıkladı

Sigortacılıkta yeni dönem! SEDDK tek tek yeni dönem stratejilerini açıkladı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sektörünün kronik sorunları ile ilgili çalışmalara başladıklarını ifade etti. İşte detaylar…



Bu sebep ile özellikle söylemek isterim ki, sigorta sektörünün regülatörü olarak trafik sigortasında kalıcı çözümler elde ederek tüm paydaşlar için devam ettirilebilir bir branş olmasını idiliyoruz. Bu kapsam dahilinde hazırladığımız yol haritamızı ekim ayında kamuoyu ile ileteceğiz” Şeklinde konuştu.

Eroğlu, 2023-2025 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programın (OVP) Resmi Gazete’de hafta sonu yayımlanarak kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatarak, "Son yıllarda devletimiz sigorta ve BES'in önemini vurgulayarak tüm ekonomi programlarında yer veriyor. Bu durum başta biz olmak üzere sektörün tüm paydaşlarına önemli görevler yüklerken, sektörün gelişimi açısından da dikkat çekici bir sonuç olduğunun altını özellikle çizmek isterim.

Bu kapsamda SEDDK olarak yeşil dönüşüm başlığı da dahil olmak üzere OVP’de yer alan maddelerle ilgili çalışmaya başladık. Buna ek olarak iklim değişikliğinden olumsuz etkilenen alanlardan biri olan tarımda sigortanın geliştirilmesi gündemimiz arasında." diye konuştu.

"FİNANSAL İSTİKRAR İÇİN BES OLMAZSA OLMAZ"

OVP içinde finansal istikrara önemli olan bir alan ayrıldığına dikkatleri çeken Eroğlu, bu konuda da BES ve OKS’nin yanında sigortacılığın tabana genişlemesi için ürün çeşitliğinin çoğaltılması ve Zorunlu Afet Sigortası'nın hayat bulması için önemli ifadelerin yer aldığına dikkat çekti.

Sigortacılıkta yeni dönem! SEDDK tek tek yeni dönem stratejilerini açıkladı

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

İş arayan mühendislere müjde! Nükleer Güç Santrali’ne 600 kişi alınacak

Kahvenizi artık evde içme vakti! Karaca’ya gel istediğin kahve makinesini uygun fiyata al! 7 Eylül 2022 fiyat listesi

 


Geri Dön