05 / 05 / 2024

seddk

seddk

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sektörünün kronik sorunları ile ilgili çalışmalara başladıklarını ifade etti. İşte detaylar…

Araç sahipleri dikkat! Sigorta şirketlerinin trafik sigorta yapmamasına ilişkin şikayetler üzerine açıklama geldi

Sigorta şirketlerinin trafik sigortası yapmamasına sert yaptırım geliyor. İşte detaylar…

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni dönem başladı! 

Sürücüleri yakından ilgilendiren Zorunlu trafik sigortasında mayıs poliçeleri, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) bugün itibarıyla devreye aldığı hasar maliyet endeksine göre azami yüzde 3 artışla kesilecek.

SEDDK açıkladı! Yeni mezun memur alımı yapılacak! 

SEDDK yeni mezun memur alımı yapılacağını açıkladı. Buna göre, SEDDK açıktan personel alımı başvuru şartları nelerdir? Mezuniyet şartları ve son başvuru tarihi ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar.

Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişiklik yapıldı! Azami primi SEDDK belirleyecek...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkındaki genelgeyi yayımladı.

Zorunlu trafik sigortasında şubat ayı prim artış oranı belli oldu...

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), şubat ayı için trafik sigortasındaki prim artış oranını yüzde 10 olarak belirledi. İşte haberin detayları...

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile ilgili genelge Resmi Gazete'de!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından tasarlanan "Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sigortada yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor! Detaylar peş peşe geldi!

“2’nci Uluslararası Sigorta Zirvesi” sigorta sektörünün temsilcilerini buluşturdu. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, sigorta sektörünün afet yaralarının sarılmasında önemli rol oynadığını aktarırken, SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, 'Sigorta 3.0'la birçok değişimin yaşanacağını söyledi

Trafik sigortasında yeni dönem! Sistem sil baştan değişiyor! Kimi, nasıl ilgilendirecek? Detaylar tek tek açıklandı!

Trafik sigortasına yönelik Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle sistemde değişiklik yapıldı. Yeni sisteme göre trafik sigortasından prim teklifi alamayanlar için ortak bir havuz oluşturulacak. Aynı zamanda, prim tutarı SEDDK tarafından belirlenecek.

Evini sigorta yaptırmak isteyenler dikkat! SEDDK'dan yeni karar! En az 12 bin TL sigorta koruması sağlanacak

Evlerin beklenmedik sorunlara karşı korumanın en önemli yöntemi sigorta. Türkiye’de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yaşanılan deprem sonrasında önemli kararlar aldı. 

Yeni araç alacakları üzen haber! Ekspertiz ücretlerine zam geldi

SEDDK, Sigorta Eksperleri Atama Yönetmeliği'nde değişiklik yapmasının ardından taban ekspertiz ücret tarifeleri güncellenmiş oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan bildiri ile beraber ekspertiz ücretlerine zam geldi. 

Zorunlu trafik sigortası yaptıracaklar dikkat! Buna dikkat edin, uygulama değişti!

SEDDK'nın (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu) trafik sigortasındaki arz sorununu çözme hedefiyle yola çıktığı ve dört gözle beklenen 'Trafik Teklif Platformu' pilot uygulamasına geri sayım başladı.

SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! 'Alt yapımız hazır' diyerek...

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, milyonlarca araç sahibi için önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre trafik sigortasında yeni dönem başlayacak. İşte detaylar...

Bireysel emeklilik yönetmeliğinde önemli değişiklik! BES katılımcıları birikimlerine karşılık kredi kullanabilecek!

SEDDK, bireysel emeklilik sistemine ilişkin yönetmelikte değişikliğe giderek katılımcılara avantajlı kredi kullanma imkanı sağlanacak. Böylece eskiden ‘Paraya ihtiyacım var’ deyip birikimlerini çekmek isteyenlere ‘kredi’ seçeneği sunulurken, sistemden çıkışların da önlenmesi hedefleniyor.

seddk Haberi

seddk

SEDDK yönetimi, yeni iletişim stratejisi dahilinde ilk kez basın mensupları ile bir araya geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik sektörlerinin ülkemizin ekonomisindeki önemine dikkat çekilirken, sürdürülebilir büyüme vurgusunu gerçekleştirdiler.

Başkan Mehmet Akif Eroğlu, 2. Davut Menteş, kurul üyeleri Fatih Küçükcan, Mahmut Güngör, Doç.Dr. Yusuf Dinç ile beraber başkan yardımcıları ve daire başkanları basın mensupları ile buluştu. Yeni yönetim, sektörlerin sağlıklı devam edişi, gelişimi ve ekonomiye katkısı amacı ile yapısal çözümlerden, ortak akıl ile geliştirilen iş birliklerine vb, birçok başlıkta yeni vizyon ve misyonlarını anlattı.

Kurumun kurucu ekibine teşekkür eden Eroğlu, şunları söyledi:

“Kurumumuz kısa zamanda sektörün tüm paydaşların referans noktası olmayı elde etti. Her geçen gün güçlenen kadromuz ile sektörün sağlıklı bir şekilde gelişimi amacı ile ortak akıl ve istişare ile tüm paydaşları...