30 / 06 / 2024

Trafik sigortasında temmuz ayı azami prim artış oranı açıklandı!

Trafik sigortasında temmuz ayı azami prim artış oranı açıklandı!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortasında temmuz ayında gerçekleşecek olan azami prim artışını yüzde 3,5 olarak belirlendiğini kaydetti. Belirtilen bu oran, haziran ayında yüzde 3,25, mayıs ayında ise yüzde 3 oranında kaydedildi.



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (zorunlu trafik sigortası) primlerinin artış oranını açıkladığı genelgeyi yayımladı.

Genelgede, "Madde 1-14/07/2007 tarih 26582 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmeliğin geçici 11. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 2024 senesi haziran ayında araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, 2024 senesi temmuz ayı için yüzde 3,5 yükseltilerek uygulanır" ifadesine yer verilmiş oldu.

Bu kapsamda, genelgeye göre gerçekleşecek olan bu uygulama 1 Temmuz 2024 tarihi itibarı ile geçerli olacak. Prim artış oranı 2024 yılı Haziran ayında yüzde 3,25, Mayıs ayında yüzde 3 olarak uygulandığı bildirildi.

Trafik sigortasında temmuz ayı azami prim artış oranı açıklandı!

TRAFİK SİGORTASI NEDİR VE NELERİ KAPSAR?

Hem şehir içi hem de şehirler arası seyahatler sırasında olabilecek kazalarda poliçenin kapsamı, araç sahibinin maddi kaybını azaltır. Kusurlu olunan bir kazada poliçe; maddi hasarlar, sakatlıklar, üçüncü şahıs sakatlıkları, vefat, avukatlık giderleri gibi büyük ölçekli maddi giderleri karşılayabilir.  1 yıl trafik sigortası yapılmazsa ne olur? Zorunlu trafik sigortası yenileme işleminin yapılmaması ise araç sahibine aşağıdaki yükümlülükleri getirir. 1 yıllık poliçe süresi dolduğu halde trafik sigortası yenileme işleminin yapılmaması durumunda geciken her ay için yüzde 5 miktarında da  gecikme faizi uygulandığı kaydedildi.

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem yarın resmen başlıyor!

Araç sahiplerinden yeni bir talep geldi: Zorunlu trafik sigortasında "serbest piyasa" sistemine geçiş

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!


Geri Dön