29 / 04 / 2024

Yeni Havalimanı ile havacılıkta yeni dönem başlıyor!

Yeni Havalimanı ile havacılıkta yeni dönem başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 12. Uluslararası sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı'nda konuştu. Turhan, konuşmasında ''Yeni havalimanımızla da havacılıkta yeni bir dönemi başlatmış olacağız" dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 12. Uluslararası sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu'nun açılışında konuşma yaptı. Etkinliğin, dünya havacılık sektörünü ve havacılık endüstrisini bir araya getiren önemli bir fuar olduğunu söyleyen Turhan, "200 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanımızda, yerli ve milli üretim uçaklarımızın inip kalkması artık bir hayal değil, inşallah o günleri de göreceğiz. Bizim hayallerimiz, birilerinin kabusu olsa da yolumuzdan dönmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son 16 yılda havalimanlarında yıllık hizmet verilen yolcu sayısının 35 milyondan 195 milyona ulaştığını söyleyen Turhan, dış hatlarda 316 noktaya uçmaya başladıklarını dile getirdi. 

Yeni döneme hazırlanıldığını söyleyen Turhan, "29 Ekim'de Cumhurbaşkanımızın açılışını yapacağı yeni havalimanımızla da havacılıkta yeni bir dönemi başlatmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Turhan, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Havacılık ve uzay sanayisinde amacımız, teknolojiyi ithal eden ülke olmak yerine; teknolojiyi üreten, geliştiren ve ihraç eden ülke olmaktır. Çok şükür, yerli ve milli hava araçları üretiminde çok büyük mesafeler kat ettik. 200 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanımızda, yerli ve milli üretim uçaklarımızın inip kalkması artık bir hayal değil, inşallah o günleri de göreceğiz. Bizim hayallerimiz, birilerinin kabusu olsa da yolumuzdan dönmeyeceğiz. Havacılık sektörünün gelişimine katkı sağlayacağına inandığım bu fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."


Geri Dön