19 / 05 / 2024

Silivri, İstanbul'un cazibe merkezi olacak!

Silivri, İstanbul'un cazibe merkezi olacak!

Silivri Belediyesi ihtiyaç olarak belirleyecekleri projeleri gerçekleştirenlere arazi verecek



Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, işadamı Ahmet Hamoğlu'ndan aldığı 56 dönümlük araziyi kamu binası, amfi tiyatro ve okul karşılığı müteahhitlere vereceğini açıkladı. 2 yıl içinde arazinin şu anki değerinin dört katına çıkacağını söyleyen Başkan Işıklar, 'Bizim belediye olarak o arazilere bir şey yapmamız mümkün değil. Ancak belediyeye hizmet binası, okul benzeri yerler yapacak müteahhitlere oradaki araziden dönüm dönüm vereceğim. Böylece belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan Silivri'ye hizmet edeceğiz' dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Hamoğlu Şirketler Gurubu Başkanı Ahmet Hamoğlu'nun Silivri'de yapacağı rezidans karşılığı belediyeye bağışladığı 11 tarlayla ilgili olarak AKŞAM'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aldıkları araziyle ilgili olarak polemiklerin yapılmasına tepki gösteren Işıklar, 'Biz başkaları gibi kendi adımıza pazarlıklar yapmadık. Kipa örneği ortada. Bugün o araziyle ilgili açıklama yapan kişi Kipa olayıyla ilgili olarak gazete manşetlerine taşındı. Bu kişinin bizleri eleştirmesini kabullenemiyorum. Bizim yaptığımız da ortada. Biz kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapmadık. Ne yapıyorsak Silivri için yapıyorum' dedi.

PROJE BİZDEN ÖNCE ONAYLANMIŞ
Ahmet Hamoğlu'nun 25 yıl boyunca Silivri'de yatırımlar yaptığını söyleyen Başkan Işıklar,  'Hamoğlu rezidans projesinin 1/ 5000'lik planlarını seçimden 1 ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geçirmiş. Zaten orada bu projeyle ilgili planlar da yapılmış. Emsal artırımına gidilmiş. Sonuç olarak bir yıl sonra da 1/1000'lik uygulama tadilatı için bize geldi. Biz bunu meclisten geçirmesek bile Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisi var. Kendileri de geçirebilirlerdi. Anlayacağınız Hamoğlu bir yıl önce işi bitirmiş. Bize de ihtiyacı yoktu. Silivri'nin eksiklikleri var. Okul, kültür merkezleri, amfi tiyatro başta olmak üzere ihtiyaçlarımız var. Bu arazileri eksikliklerimiz karşılığında dönüm dönüm dağıtacağız. Bu araziler sayesinde eksikliğimiz de kalmamış olacak. Arazilerin değerlenmesini bekleyeceğiz. Bu da bir yıldan önce olmayacak' şeklinde konuştu.

İşi sıcağı sıcağına bitirdim
Meclis kararından sonra hemen Ahmet Hamoğlu'nu aradığını söyleyen Işıklar,' Karardan bir gün sonra Hamoğlu'nu arayarak 'Ahmet Bey artık jest zamanı. Öyle bir okulla kurtulamazsın' diye espri yaptım. Ertesi gün belediyeye geldi. Silivri Tapu Müdürlüğü'nde sıcağı sıcağına devir işlerini yaptık. Belediyenin internet sitesinden de bunu vatandaşlarımıza duyurduk. Bu arazileri onlar için aldık. Yatırımları da onlar için yapacağız. 15 yıllık siyasetçiyim ve bugüne kadar kendim adıma bir şey almışlığım yoktur. Beni tanıyanlara sorabilirsiniz' dedi.
Akşam/ Ercan Öztürk


 


Geri Dön