28 / 04 / 2024

Simpa seramik, yüzde 10 büyüme hedefinde!

Simpa seramik, yüzde 10 büyüme hedefinde!

Büyüme beklentilerinin bu yıl bir önceki yıla göre daha yüksek olduğunu dile getiren Simpa Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Ersayın, bu yıl yüzde 10 civarında büyüme hedeflediklerini belirtti.



Samsun'da yedi yerli, iki yabancı seramik markasıyla sektörde hizmet verdiklerini aktaran Ersayın, bugün itibarıyla 2 bin 500 metrekare teşhir, 10 bin metrekare depolama alanlarıyla Karadeniz Bölgesi'nde büyüyerek, önemli tedarikçilerden biri olduklarını söyledi. 



Simpa'nın 12 bin 500 metrekare alanda hizmet verdiğini ifade eden Koksal Ersayın, firmalarının Karadeniz Bölgesi'nde seramik sektöründeki etkinliğini artırmaya devam ettiğini bildirdi. Türkiye'de inşaat sektöründeki büyüme hızına paralel büyüdükleri bilgisini veren Ersayın, Kastamonu'dan Hopa'ya kadar 300'ü aşkm bayiye seramik tedarik ettiklerini bildirdi. 



Ayrıca sektörü doğrudan etkileyen inşaat alanında da projelere imza attıklarından bahseden Ersayın, Avrupa'da durağan nüfus artış hızıyla birlikte konut ihtiyacının da sıfıra indiğini fakat Türkiye'de konut ihtiyacının yeniden yapılanma ve hızlı nüfus artışıyla birlikte 30 yıl daha devam edeceğini söyledi. 



"Kentsel dönüşüm yasası sektör hacmini genişletti" 

Bu artışla yılda yaklaşık 1 milyon kişinin iş gücüne dahil edildiğini kaydeden Koksal Ersayın, bu durumun her yıl 500 bin konut ihtiyacı doğurduğunu belirterek, "Nüfus artışına ilave, hükümetin Türkiye'de yaklaşık 15 milyon bina stokunun yarısını depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kentsel dönüşüm projeleriyle yenilenmesini öngörüyor. Bununla birlikte 500 bin konut yapımı da gerçekleşecek. Asgariden 1 milyon konut gelecek ve 20 yıl süreyle yapılacak diye değerlendirebiliriz. Bu durum sektörün 30 yıl daha olumlu bir tablo çizmesini sağlayacak" açıklamasını yaptı. Samsun'da ise inşaat sektöründe son yülarda düşüş yaşandığını aktaran Ersayın, Samsun'da 2013'te 18 bin 538 konut satıldığını, 2014'te ise bu rakamın 18 bin 146 adete gerilediğine dikkat çekti.


Dünya Focus


Geri Dön