29 / 04 / 2024

Sincan AVM 43.6 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Sincan AVM 43.6 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Sincan AVM'yi satışa çıkardı. 24 Aralık'ta gerçekleşecek ihalenin satış bedeli 43 milyon 685 Bin 140 TL olarak belirlendi.



Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından Sincan AVM satışa çıkarılıyor. 24 Aralık Salı günü saat 14.00'da düzenlenecek ihalede AVM bünyesinde bulunan 109 adet bağımsız bölümün toplu satışı gerçekleşecek. Sabah Başkent'te yer alan habere göre; Atatürk Mahallesi Lale Caddesi Melek Sokak üzerinde 2012 yılında yapımına başlanan AVM ve cami inşaatı hala tamamlanamamıştı. Hak sahipleri dükkânlarına yerleşemediklerini, inşaatın bitmediğini ve otopark sorunu yaşadıklarını söyledi.

Sincan AVM Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kale Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. 2012 yılında inşaatına start verilen AVM ve cami inşaatına 2016'da kayyum atanmıştı. Tamamen devletin mülkiyeti altına alınan AVM ve camii FETÖ'nün hâkim olduğu dernek ve şirketlerin elinden alındı. Devletin el koyduğu 109 adet iş yerinden 62'sinin hak sahiplerine tapuları teslim edildi. Ancak AVM'dek bulunan 109 adet işyerine devlet el koyup satışa sunmuştu. İşyerlerinde yapılan çalışma ile mülkiyetler bağımsızlaştırılıp ayrıldı. Cami ise Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmişti. Başkan Murat Ercan çabalarıyla hukuki sorunların aşıldığını ifade etmiş olup 109 dükkânın milli emlak tarafından satışını tamamlandığında tadilat masrafının 173 kişiye bölüneceğini söyleyip Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan destek talebinde bulunmuştu. Ercan, bu sorunun tamamen çözüleceğini söyleyerek 'Onay gelmesi halinde bina kullanıma açılacak' şeklinde konuştu.

İHALE 24 ARALIK'TA

Sincan AVM, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kale Emlak Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılıyor. Satış ihalesi 24 Aralık Salı günü saat 14.00'da düzenlenecek. İhalenin tahmini bedeli ise 43 milyon 685 Bin 140 TL olarak belirlendi. Dükkanların Milli Emlak tarafından satışının tamamlanmasıyla tadilat masrafı ise 173 kişi arasında bölünecek.

BAŞKAN MURAT ERCAN'IN ÇABALARI SONUÇ VERDİ

Murat Ercan, "Sincan'da FETÖ'den devralan bir AVM meselemiz vardı. Bunu uzun süredir çözüm noktasında gerekli kurumlarla da istişare yaparak çözüm noktasında ciddi çabalar sarf ettik. Gelinen noktada toplam 173 bağımsız bölümün 62'si daha evvelden hak sahiplerine satılmıştı. Onlar önce ticaretlerine başlamak istiyorlardı. Bununla ilgili ihale hazırlıklar başladı. Bakanımız satışa onay veren imzasını attı. İhale süreci başlıyor. İlk etapta blok satış öngörülüyor. 109 bağımsız bölümün toptan satışı şeklinde çıkacak. Umarım bu şekilde müşteri bulunur. Eğer toplu satış için müşteri bulunamazsa bağımsız bölümlerin tek tek satışına başvuracak hazine, bu şekilde de şahıslara satıldıktan sonra orada 173 hak sahibinden oluşan bir yönetim teşkil edilecek. Binanın eksikleri giderilerek ticaretlerine başlamaları için herhangi bir önlerinde engel kalmamış olacak.'' diye konuştu.


Geri Dön