29 / 04 / 2024

Sincan Saraycık kentsel yenileme projesiyle yenileniyor!

Sincan Saraycık kentsel yenileme projesiyle yenileniyor!

Sincan Belediyesinin TOKİ Başkanlığı ile başlattığı Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile şehir merkezinde yeni ve modem bir yaşam alanı oluşuyor.



Sincan Belediyesinin  TOKİ  Başkanlığı ile başlattığı Sarayak Kentsel Yenileme Projesi ile şehir merkezinde yeni ve modem bir yaşam alanı oluşuyor.  Proje, büyüklüğü ve modern şehircilik normları açısından Türkiye'deki sayılı projeler arasında gösteriliyor. 20 bin konutta 100 kişilik yaşam alanı oluşturulacak projenin başlangıç aşamasından bitimine kadar, bölge halkının çıkarlarını koruyacaklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bir metrekare hak sahibi olan vatandaşlara bile Tapu Müdürlüğü'nde işlem yapıldığını kaydetti. 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak projede, 7 camii, 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 2 kapalı pazaryeri, sağlık tesisleri, 10 eğitim alanı bulunacak Başkan Tuna, "Saraycık Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin hak sahibi vatandaşımız var. Tapu işlemleri hassas bir şekilde ve olabildiğince hızlı gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın burada 1 metrekarelik bile yeri olsa Tapu Müdürlüğünde muamele yapılıyor. Şuan işlemler belli bir seviyeye ulaştı. T^pu ve kamulaştırma işlemleri tamamlanır tamamlanmaz inşaatlar başlayacak' dedi. 


Güneş



Haber  Ankara  24 Saat'te şu şekilde yer aldı;


Sincan'da dönüşüm hızla devam ediyor ANKARA - Sincan Belediyesinin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile başlattığı Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile şehir merkezinde yeni ve modern bir yaşam alanı oluşuyor. Proİebüyüklüğü ve modern şehircilik normları açısından Türkiye'deki sayılı projeler arasında gösteriliyor. 

20 bin konutta 100 bin kişilik yaşam alanı oluşturulacak projenin başlangıç aşamasından bitimine kadar bölge halkının çıkarlarını koruyacaklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bir metrekare hak sahibi olan vatandaşlara bile Tapu Müdürlüğünde işlem yapıldığını kaydetti. 

Sincan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sincan Belediyesi ve TOKİ işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacak Saraycık Mahallesi, kötü görünümünden kentsel dönüşüm projesi ile kurtarılacak. TOKİ'nin Türkiye genelinde yürüttüğü en büyük projelerden olan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile Ankara'nın batısında yepyeni bir şehir kuruluyor. 

Başlangıç aşamasından bitimine kadar bölge halkının çıkarlarının korunduğu Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ile örnek bir yaşam alanı doğacak. Yıllardır sosyal açıdan yoksun olan bölge, modern binaları, yolları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları hak ettiği değere kavuşacak. Mülk sahiplerinin beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ile 20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak. Projede, 7 camii, 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 2 kapalı pazar yeri, sağlık tesisleri, 10 eğitim alanı bulunacak. 

Kentsel yenileme için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, TOKİ ile hak sahibi vatandaşların tapu ve kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini kaydetti. Başkan Tuna, "Saraycık Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin hak sahibi vatandaşımız var. 

Tapu işlemleri hassas bir şekilde ve olabildiğince hızlı gerçekleştiriliyor. 

Vatandaşımızın burada 1 metrekarelik bile yeri olsa Tapu Müdürlüğünde muamele yapılıyor. Şuan işlemler belli bir seviyeye ulaştı. 

Tapu ve kamulaştırma işlemleri tamamlanır tamamlanmaz inşaatlar başlayacak" dedi. 

Saraycık, TOKİ için de örnek bir proje... Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde tek kuruş kar beklentilerinin olmadığını ifade eden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da "Bu projenin içerisinden, bir tek kuruş beklentisi yok devletimizin. Biz bu projeye paramızı harcayacağız. Sonradan belki arta kalan dairelerden paramızı toparlayabilirsek toparlayacağız. O da şu anda başa baş noktasında değil. 

Onu oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 


Ankara 24 Saat



Haber, Haber Vaktim'de şu şekilde yer aldı;


Sincan Belediyesinin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile başlattığı Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile şehir merkezinde yeni ve modern bir yaşam alanı oluşuyor Projede, 7 camii, 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 2 kapalı pazar yeri, sağlık tesisleri, 10 eğitim alanı bulunacak. 20 bin konutta 100 bin kişilik yaşam alanı oluşturulacak projenin başlangıç aşamasından bitimine kadar bölge halkının çıkarlarını koruyacaklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bir metrekare hak sahibi olan vatandaşlara bile Tapu Müdürlüğünde işlem yapıldığını kaydetti.


Haber Vaktim


Haber Anadolu Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


SİNCAN Belediyesi ve TOKİ işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olacak Saraycık Mahallesi, kötü görünümünden kentsel dönüşüm projesi ile kurtarılacak. TOKİ'nin Türkiye genelinde yürüttüğü en büyük projelerden olan Saraycık Kentsel Yenileme Projesi ile Ankara'nın baüsmda yepyeni bir şehir kuruluyor. Başlangıç aşamasından bitimine kadar bölge halkının çıkarlarının korunduğu Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ile örnek bir yaşam alanı doğacak. Yıllardır sosyal açıdan yoksun olan bölge, modern binaları, yolları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları hak ettiği değere kavuşacak. Mülk sahiplerinin beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Pro20 bin konutta 100 bin kişiye yaşam alanı sunulacak. Projede, 7 camii, 6 sosyal tesis ve alışveriş merkezi, 2 kapalı pazar yeri, sağlık tesisleri, 10 eğitim alanı bulunacak. 


Kentsel yenileme için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, TOKİ ile hak sahibi vatandaşların tapu ve kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini kaydetti. Başkan Tuna, "Saraycık Mahallesinde yaklaşık 3 bin hak sahibi vatandaşımız var. Tapu işlemleri hassas bir şekilde ve olabildiğince hızlı gerçekleştiriliyor. Vatandaşımızın burada 1 metrekarelik bile yeri olsa Tapu Müdürlüğünde muamele yapılıyor. Şuan işlemler belli bir seviyeye ulaştı. Tapu ve kamulaştırma işlemleri tamamlanır tamamlanmaz inşaatlar başlayacak" dedi. 


Saraycık, TOKİ için de örnek bir proje... Saraycık Mahallesi Kentsel Yenileme Projesinde tek kuruş kar beklentilerinin olmadığını ifade eden TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da "Bu projenin içerisinden, bir tek kuruş beklentisi yok devletimizin. Biz bu projeye paramızı harcayacağız. Sonradan belki arta kalan dairelerden paramızı toparlayabilirsek toparlayacağız. O da şu anda başa baş noktasında değil. Onu oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. 


Anadolu


Geri Dön