05 / 08 / 2024

Singapurlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Singapurlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Singapur vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Singapurlular Türkiye'den ev alabilir mi? Singapurlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Singapurlular Türkiye'den iş yeri alabilir mi? İşte yanıtı...



Singapurlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Singapur Cumhuriyeti, Malay Yarımadası'nın güney ucunda, ekvatorun 137 kilometre kuzeyinde yer alan bir ada devletidir. 


Kuzeyde Malezya'nın Johor Eyaleti, güneyde ise Endonezya'nın Riau Adaları ile çevrili, dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden biridir.


Peki, Singapur vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilir mi? Singapurlular Türkiye'den ev alabilir mi? Singapurlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Singapurlular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Singapur vatandaşları, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ayrıca, Singapurluların Türkiye'den tapu sahibi olması için özel bir koşul da aranmıyor.


Türkiye'den ev almak isteyen Singapur vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tapuda gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir örneği.



Geri Dön