07 / 05 / 2024

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Deprem felaketleri ve seçim belirsizliği nedeniyle işe alımları askıya alan şirketler yeniden eleman arayışlarını hızlandırdı. Çalışanlar ağırlıklı uzaktan çalışmayı veya hibrit çalışmayı tercih ederken, işe alımlarda belirli sektörler ön plana çıkıyor. Detayları haberimizde…



ÇALIŞMA KOŞULLARI DAHA ESNEK

Piri, şirketlerin uzaktan çalışmak isteyen adayların taleplerini daha çok dikkate almaya başladığını vurgulayarak yaz dönemiyle birlikte uzaktan ve hibrit çalışma taleplerinin de büyük artış göstereceğine işaret etti. Şirketlerin işe alımlarının yoğun olacağı bu dönemde, bu alanda daha fazla esneklik göstermeye başlayacağını öngören Piri, bu yılın başından bu yana görüştükleri binlerce adayın büyük çoğunluğunun hibrit çalışmayı bile düşünmediğine dikkat çekti.

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Piri, adayların yüzde 82’sinin uzaktan çalışmayı tercih ettiğini vurgularken, yüzde 12’sinin ise hibrit çalışmayı istediğini ifade etti. Piri, adayların sadece yüzde 6’sının düzenli olarak ofisten çalışmayı tercih ettiğine işaret etti. Bu gelişmelerin yanı sıra maliyet avantajını da dikkate alan işverenlerin, İstanbul yerine diğer şehirlerde yaşayan kişileri işe almaya daha sıcak baktığını belirten Piri, 2023 yılının başından bu yana İstanbul’daki firmalar için gerçekleştirdikleri işe alımlarda, kişilerin sadece yüzde 22,5’inin İstanbul’da ikamet ettiğini, işe alınan kişilerin yüzde 77,5’inin farklı şehirlerde yaşadığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön