30 / 04 / 2024

Şişecam sanat ve zanaatı buluşturdu!

Şişecam sanat ve zanaatı buluşturdu!

Şişecam Topluluğu’nun global tasarım markası Nude, Avrupa’da cam el imalatının yaşatılması ve gelişmesi için başlatılan ‘Glass is Tomorrow-Cam Gelecektir’ Projesi için Denizli'deki Fabrikasının kapılarını açtı.



Dünyanın en büyük üç cam ev eşyası üreticisinden biri olan Şişecam Topluluğu’nun global tasarım markası Nude, Avrupa’da cam el imalatının yaşatılması ve gelişmesi için başlatılan ‘Glass is Tomorrow-Cam Gelecektir’ Projesi için Denizli Cam Fabrikası’nın kapılarını açtı. Cam el imalatı yapılan Denizli Cam Fabrikası’nda yerli ve yabancı 9 tasarımcı ve 2 cam üfleme sanatçısı tasarımlarına hayallerini yansıttı.


‘Işık ve Mekan’lı atölye...


18-24 Ekim 2014 tarihleri arasında ‘Işık ve Mekan’ temasıyla gerçekleşen atölye çalışmasına dünyaca ünlü tasarımcılar; Tomas Kral, Luca Corvatta, Nigel Coates, Tomek Rygalik, Gosia Rygalik, Adrien Rovero, Tamer Nakışçı, Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar katıldı. Yaşam alanları için yeni aydınlatma ve yaşam konseptlerinin keşfini ifade eden ‘Işık ve Mekan’ teması etrafında gerçekleşen atölyede cam üfleme sanatçıları Marika Kinnunen ve Clement Clèment Le Mener’in çalışmaları da sergilendi.


Geri Dön