02 / 05 / 2024

Şişli Belediyesi Yunus Emre Lisesi'ni 8 ayda yeniden yaptırdı!

Şişli Belediyesi Yunus Emre Lisesi'ni 8 ayda yeniden yaptırdı!

Yunus Emre Lisesi, yeniden inşa edilerek 28 derslikten 50 dersliğe çıkarıldı. Depreme dayanıklı okul, modern bir donanıma sahip



Şişli Belediyesi'nin eğitime katkısı devam ederken Kuştepe'deki 28 derslikli Yunus Emre Lisesi, 8 ayda yeniden inşa edilerek 50 derslikli modern bir okula dönüştürüldü. Kapasitesi yetersiz okul binalarının yerine yenilerini inşa eden Şişli Belediyesi, Kuştepe'ye üniversite kalitesinde bir lise kazandırdı. Ziyapaşa İlköğretim Okulu'nu da barındıran 28 derslikli Yunus Emre Lisesi dün törenle açıldı.

29 OKUL YENİDEN YAPILDI
Okul yöneticileri, öğrencileri ve velilerin katıldığı açılışta konuşan Mustafa Sarıgül, "Bugüne kadar eğitime katkı amacıyla kapasitesi yetersiz ve depremden zarar görmüş okul binalarını yıkıp yerlerine günümüz çağına uygun ve modern binalar inşa ettik. Bugüne kadar 29. okulumuzu hizmete açtık ve çalışma yaptığımız daha çok okul var. Benim cami, cemevi ile kilise ve sinegoga yardım yapmamı dedikodu haline getiren küçük bir kesim var. Ben Müslüman bir Türk genci olarak okullarımıza da, camilerimize de, cemevi, kilise ve sinegoglara da yaradanın sevgisi ile yardım yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. Kuştepemize de yakışan üniversite kalitesindeki okulu kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Son sistemle inşa edilen ve depreme dayanıklı hale getirilen okulda, çok amaçlı konferans salonu, spor salonu, bilgisayar odası, laboratuvar, her sınıfta akıllı tahta ve projeksiyon bulunuyor.

MUSTAFA KAYA/Sabah


Geri Dön