01 / 05 / 2024

Şişli Hüseyin Cahit Yalçın Okulu'nun inşaatı ne zaman bitecek?

Şişli Hüseyin Cahit Yalçın Okulu'nun inşaatı ne zaman bitecek?

Şişli Hüseyin Cahit Yalçın İlköğretim Okulu, bir yıl önce boşaltıldı. Aralık 2015'te inşaatın biteceği söylenilen okulda temel henüz atılabildi. İnşaatı yaptıran Şişli Belediyesi ise “5 ay gecikme yaşanacak” dedi.



Şişli Hüseyin Cahit Yalçın İlköğretim Okulu, bir yıl önce boşaltıldı. Aralık 2015’te inşaatın biteceği söylendi. Fakat henüz temeli atılabildi. Veliler isyanda. İnşaatı yaptıran Şişli Belediyesi ise “5 ay gecikme yaşanacak” dedi.


Biliyorsunuz İstanbul’daki kamu binalarının depreme karşı güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Başta okullar olmak üzere hastaneler, sağlık ocakları, öğrenci yurtları ya yıkılıp yeniden yapılıyor ya da güçlendiriliyor. Bu çalışmalar genellikle İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yapılıyor. Bu projenin dışında, bir de belediyelerin üstlendiği yenileme çalışmaları var. İşte bugün o projelerden biriyle ilgili şikâyetleri gündeme taşıyorum. Şişli Belediyesi’nin üstlendiği bir okul yenileme çalışmasını... Daha doğrusu bir türlü bitmek bilmeyen bir çalışmayı...


'SERVİS PARASI ÖDENSE...’

Mevzu şu: Hüseyin Cahit Yalçın İlköğretim Okulu, 24 Kasım 2014’te yıkılıp yeniden yapılmak üzere boşaltıldı. Öğrenciler de Resneli Niyazi Ortaokulu’na nakledildi. Okulun yenilenmesi için açılan ihale 3 kez iptal edildi. Sonunda Nisan 2015’te ihale verildi. İnşaatın 16 Aralık 2015’te bitirilmesi taahhüt edildi. Ne var ki henüz temeli atılan okulun aralık ayında tamamlanması zor görünüyor. Veliler de işte bu duruma isyan ediyor. Şikâyet Hattı’nı arayan veliler, “Çalışma çok yavaş ilerliyor. Çocuklarımız ve veliler olarak bizler mağdur oluyoruz. Evimiz, çocuklarımızın misafir olarak okuduğu diğer okula uzak olduğu için her ay 200 liranın üzerinde servis parası ödüyoruz. Yetkililerden açıklama bekliyoruz. Okulumuz ne zaman açılacak? Çalışmalar uzayacaksa hiç olmazsa çocukların servis parası ödense...”


‘NİSANDA AÇILACAK’

Peki bu iddialar karşısında inşaatı yaptıran Şişli Belediyesi ne diyor? Velilerin şikâyetlerini ilettiğim belediye yetkilileri şu bilgileri verdi: “Okulun inşaat çalışmaları trafik ve emniyetten kazı izninin geç çıkması nedeniyle 2 ay gecikmeli başladı. Şu anda çalışma sürüyor fakat aralık ayına yetişmeyecek. Nisan ayı gibi okulun tamamlanması bekleniyor. Öğrencilerin servis parasıyla ilgili velilerden bize ulaşan bir talep olmadı. Bu konuda mağduriyetlerini ve taleplerini bize iletirlerse belediye olarak tüm yardımı sağlarız.”


Başka bir okulda öğrenimlerine devam eden öğrenciler, bir an önce okullarına kavuşmayı bekliyor. İnşaat çalışmalarında ise halihazırda ciddi bir ilerleme yok.


Habertürk/Esra Boğazlıyan


Geri Dön