02 / 05 / 2024

Yozgat Kadın Termal Aquapark inşaatı ne zaman bitecek?

Yozgat Kadın Termal Aquapark inşaatı ne zaman bitecek?

Yozgat valiliği tarafından kadınlara yönelik yapılan ’Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi’ inşaatı hızla yükseliyor. Vali Yazıcı, “Çatak bölgesindeki sıcak suyun kullanılacağı tesisler için yaklaşık 10 milyon lira harcanacak. " dedi.



Yozgat valiliği tarafından kadınlara yönelik yapılan ’Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi’ inşaatı hızla yükseliyor.

Yozgat Taşocağı Mezarlığı arka kısmında yüksek bir alana yapılan ve Yozgat’ın bir çok yerinden rahatlıkla gözükebilen ’Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi’ inşaatı hızlı bir şekilde yükseliyor. İçerisinde 3 adet yüzme havuzu, sauna, spor merkezleri, kafeterya, çocuk oyun alanları ve teras bölümü bulunuyor.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kadın Termal Aquapak ve Spor Kompleksi inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini ve önümüzdeki yıl hizmete açılacağını söyledi. Vali Yazıcı, Yozgat’ta özellikle hanımların çocuklarıyla gidebilecekleri, örf ve adetlere uygun tarzda bir tesisin olmadığını belirterek, “Özellikle evin yükünü çeken annelerin, kız çocuklarının ve buluğa ermemiş erkek çocukların yararlanabileceği bir tesis için planlama yaptık. Sadece kadınlara özgü olacak Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi Yozgat’a gelecek hemşehrilerimiz ve gurbetçilerimiz için önemli bir uğrak yeri olacaktır. Farklı tatil yörelerine gitmelerine de gerek kalmayacak, sabah çocuğuyla aquaparka giden hanım kardeşlerimiz orada saatlerce kalabilecek. Burası bir yaşam merkezi olacak” dedi.

İl merkezinde 600 metre derinlikte, saniye de 15 litre debiye sahip ve 32 derece sıcaklıkta olan termal suyun burada kullanılacağını vurgulayan Vali Yazıcı, “Çatak bölgesindeki sıcak suyun kullanılacağı tesisler için yaklaşık 10 milyon lira harcanacak. Proje içerisinde 3 adet yüzme havuzu, sauna, spor merkezleri, kafeterya, çocuk oyun alanları ve hatta örfe uygun tarzda yazın güneşlenebilecekleri teras bölümü de olacak. İnşaat hızlı bir şekilde sürüyor. 2016 Yılının ilk aylarında inşallah bu tesisimizi Yozgatlı hanımların hizmetine sunacağız” diye konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön