29 / 04 / 2024

Site yönetimine dilekçe örneği!

Site yönetimine dilekçe örneği!

Site yaşantısında herhangi bir hususta komşusuna rahatsızlık veren kat malikleri, site yönetimine şikayet edildiği gibi Sulh Hukuk Mahkemelerine de şikayet edilebiliyor. İşte site yönetimine dilekçe örneği...



Site yönetimine dilekçe örneği!

Site yaşantısında komşusuna rahatsızlık veren kat malikleri, site yönetimine şikayet edildiği gibi Sulh Hukuk Mahkemelerine de şikayet edilebiliyor.


Konu hakkında yazılacak dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:

 

........ Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimliği’ne


Davacı: (Yöneticinin Adı, Soyadı ve Adresi)

Davalı: (Kat Malikinin Adı, Soyadı, Adresi)

Konusu: Kat Maliki (veya Kiracı) bulunan davalının bağımsız bölümünün ……………. (çekilmez hali…….kumarhane olarak işlettiği vs.) sebebiyle mülkiyet hakkının devri talep edilmektedir.


Olay: (…….) İli, (………….) İlçesi, (………..) mahallesi, (……….) caddesi, (……………) sokakta, (….) ada, (….) parselde bulunan (…) kapı numaralı apartmanın, (………) bağımsız bölüm maliki olan davalının, (…………) apartmanın (çekilmez hali…….kumarhane olarak işlettiği vs.) sebebiyle, bağımsız bölümün diğer kat maliklerine arsa payları oranında mülkiyet hakkının devredilmesi için işbu dava açılmış bulunmaktadır. Diğer kat maliklerinin ad ve soyadları ile arsa paylarını gösteren liste ile yönetici olarak bu davayı açmama yetki veren Kat Malikleri kurulunun kararı dilekçe ekinde sunulmuştur.


Hukuki Dayanak: Kat Mülkiyeti Kanunu Md.25 ve ilgili mevzuat.


Deliller: Tapu Sicil kaydı, Yönetim Planı, Kat Malikleri Kurulu Kararı, İhtarname ve diğer deliller.


Sonuç ve İstek: Davalı kat malikinin (……….) no’lu bağımsız bölümünün dava tarihindeki değeri kendisine ödenmek kaydıyla, mülkiyetinin diğer ket maliklerine arsa payları oranında devredilmesini ve yargılama giderlerinin Davalıya ödettirilmesini arz ve talep ederim. ( Tarih……/…./…..)


Davacı-Yönetici (Adı-Soyadı, İmza)


Ekler: Ek 1- Kat maliklerinin, adı, soyadı ve arsa payları listesi.


Ek 2- Yöneticiye dava açma yetkisi veren kat malikleri kurulu kararı.



Site yönetimi kaç kişiden oluşur?
Site yönetimi seçimi nasıl yapılır?



Geri Dön