23 / 12 / 2024

Sivas Stadı'nda son durum ne?

Sivas Stadı'nda son durum ne?

Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Sivas'ta yapımı devam yeni stat inşaatında incelemelerde bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Yılmaz ve Güllüce'ye stat hakkında bilgiler verdi.



TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "İnşallah, pazar günü Türkiye'ye sahip çıkma günü. Pazar günü birlik beraberliği gösterme günü" dedi.


Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Sivas'ta yapımı devam yeni stat inşaatında incelemelerde bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Yılmaz ve Güllüce'ye stat hakkında bilgiler verdi.


Daha sonra bir restoranda vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da seçim yapıldığını ancak hükümetin kurulamadığını ve milletin önüne sandığın yeniden geldiğini söyledi.


Yılmaz, 2002'deki AK Parti iktidarının 58. hükümet olduğunu ve daha önce Türkiye'de hükümetlerin ömrünün 1,5 yıl sürdüğünü belirterek, "Allah için 1,5 yılda projesini mi yapacaksın, kurumumu tanıyacaksın, yatırımın temelini mi atacaksın, yatırımımı bitireceksin veya yatırım işletme sürecindeki eksiklileri mi gidereceksin. Biz 70 ve 90'ları gördük. Eğer derseniz ki 'Türkiye'nin uzun dönemli hükümete ihtiyacı yok' kabulümüz, eğer derseniz 'istikrara da gerek yok' kabulümüz, 'güçlü hükümete de gerek yok' kabulümüz. Millet ne derse başımızın üstünde yeri var ama bilin ki her şeyin kazası var vaktin kazası olmaz. Bu yılı kaybettik ama 2016'yı kaybetmemiz lazım" diye konuştu.


Hiçbir ülkenin kendi kaynaklarıyla gelişmesini tamamlayamadığını, mutlaka yabancı sermaye gerektiğini, Japonya ve ABD'nin bile yabancı sermaye ihtiyacı olduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:


"Türkiye'nin olmaz mı? Türkiye'nin de var. Ama yabancı sermaye ürkektir. Türkiye'de önünü görmek ister. Gelecekte hangi hükümet olacak, onu görmek ister. Hangi kararlar alacak, onu görmek ister. Buna istikrar diyorlar. Dolayısıyla istikrarlı bir yönetim varsa yabancı sermaye gelir. Bu ana kadar bunu sağladık mı? Kısmen sağladık. 80 yılda Türkiye'ye gelen yabancı sermaye 15 milyar dolar, sadece son 12-13 yılda 150 milyar dolar. Yabancı sermaye gelecek ki fabrikalar kurulsun. Fabrikalar kurulsun ki bizim gençlerimize, evlatlarımıza yeni iş kapıları açalım, işe girsinler. Şu anda Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik. Ama işsisizlik sadece Türkiye'deki tasarruflarla kurulacak fabrikalarla olmuyor. Yabancı sermayenin de gelmesi lazım. Onun için onlara da güven vermemiz lazım. Sadece yerli yatırımcıya değil."


"İtalya koalisyonu yasakladı"


İtalya'da yaşanan koalisyon deneyimlerinden bahseden Yılmaz, "İtalya, adeta koalisyonu yasakladı, iyi bir şey olsaydı yasaklamazlardı. En büyük koalisyon tecrübesi İtalya'da oldu. Seçimde yüzde 40 alan iktidara gelecek, eğer kimse yüzde 40 almamışsa iki parti tekrar seçime girecek. İkisinden biri yüzde 40'ı geçsin diye. Bu yasa çıkmadan önce herkes İtalya'yı örnek verirdi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra İtalya koalisyonlarla yönetildi, dolayısıyla Türkiye'de yönetilebilir diye. Bizzat yaşayan ülke İtalya dedi ki 'ben bundan çok çektim.' Bu kriz dönemi gösterdiki istikrarlı hükümete ihtiyaç var. Kanun değişikliği yapmak zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.


Meselenin memleket meselesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:


"Türkiyenize sahip çıkacak mısınız, çıkmayacak mısınız? Türkiye'ye sahip çıkarsanız bilin ki Sivas'a da sahip çıkarsınız. İnşallah, pazar günü Türkiye'ye sahip çıkma günü. Pazar günü birlik beraberliği gösterme günü. Pazar günü dosta güven, umut, düşmana da kaygı verme günü. Eğer bunu yaparsak Şeyh Edebali'nin dediği gibi 'zümrüdü ankanı iyi seçki Kaf dağı sana yakın olsun ve yolun ebediyeten açık olsun.' Ümit ediyorum ki Türkiye'nin de yolu ebediyen açık olacaktır." 


Bakan Güllüce


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de içeride ve dışarıda herkesin AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırdığını belirterek, herkesin elini kalbine koyup 30 saniye düşünmesini istedi.


AK Parti iktidarları döneminde ekonomide yaşanan olumlu gelişmelere dikkati çeken Güllüce, "Bin yıldır biz bu platoda kalmanın kavgasını veriyoruz. Bu Anadolu platosunu bize çok gören bir dünya var karşımızda. Terörüyle, başka organizasyonlarıyla buralarda olmamamız gerektiğini düşünen derin bir akıl var dışarıda. Biz bina yapmaya, yol yapmaya, zenginleşmeye zaman bulamadık. Burada direnebilmek için, bu topraklarda kalabilmek için. Ecdadımız bilmiyor muydu yol yapmayı, şunu yapmayı" değerlendirmesinde bulundu.


AA


Geri Dön