19 / 05 / 2024

Sivas'a 50 milyon liralık termal yatırım yapılıyor!

Sivas'a 50 milyon liralık termal yatırım yapılıyor!

Sıcak Çermik'e yapılacak tesisin temeli törenle atıldı. Nuri Demirağ Havaalanına 25, Yıldız Dağı Kayak Merkezi'ne 15 kilometre mesafede bulunan tesisin 30 Haziran 2015'te müşterilerine teslim edilmesi planlanıyor...




İş adamları Osman Yıldırım, Şemsettin Yolalan. Ahmet Koçak ve Ünal Karaca'nın ortaklığı yapılan tesisin 50 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.

 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve İşadamı Osman Yıldırım, inşaat alanında kurulan ve örnek dairenin kurulduğu tesiste yapılan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, para kazanmaktan çok, yıllardır eksikliğini hissettikleri Sivas'ta Çermiklerin gelişmesi için neler yapılabilir amacıyla 4 işadamı olarak yola çıktıklarını söyledi.

 

Termale 30 bin kişinin gelmesini beklediklerini anlatan Osman Yıldırım, "Üniversite kadar Sivas'a bir katkısı olacak. 30 bin kişi buraya para harcamaya gelecek. Her şeyden önce dışarıda olan Sivaslı hemşehrilerimizin tekrar memleketlerine gelmesine neden olacağız. Hem tatillerini yapacaklar hem de memleketlerini ziyaret edecekler." şeklinde konuştu.

 

Osman Yıldırım, sıcak Çermik suyunun 10 tane termal tesisi kaldırabilecek kapasitede olduğunu belirterek, şöyle devam etti:" Herkes yapsın, başarılı olsun, desteklemek ve işbirliği yapmak zorundayız. Bugün Nevşehir, Afyon gibi yerde bir çok tesis var ama bu kadar suyu yok. 'Sivas'a bir şeyler yapalım' diye geldik. İnşaallah başarılı olacağız. İster 10, ister hiç satmayalım, isterse hepsini satalım, 30 Haziran 2015'te teslim edeceğiz."Bu tesislerle birlikte daha çok tesis kurulması gerektiğine değinen Osman Yıldırım, " Bizim hedef kitlemiz yurtiçi ve yurt dışındaki hemşehrilerimiz. 



Ayrıntılı Haber 


Geri Dön