05 / 05 / 2024

Sivas'a Türkiye'nin en modern sanayi sitesi kurulacak!

Sivas'a Türkiye'nin en modern sanayi sitesi kurulacak!

Sivas'a kurulacak Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi'nin projesi toplantıyla basına tanıtıldı. Proje tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, "Konsepti ve vizyonu ile belki de Türkiye'de bugüne kadar olan en moderni olacak" dedi.



Sivas'a kurulması planlanan Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi'nin projesi düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, sanayi sitesinin kurulumu için bir kooperatif oluşturduklarını belirterek bu projenin 10-15 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Sivas Belediyesi tarafından Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanfndaki Kütük Ev'de, kente yeni yapılması planlanan Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi'nin tanıtım toplantısı düzenlendi. SivasErzincan yolunda kurulacak olan site için yaklaşık 6 milyon 600 bin metrekarelik alan ayrıldı. Bu alana 5 bin dükkânın yapılacağı öğrenildi. Sitede alüminyum- demir ve plastik doğramacılar, kereste- tomruk işleme ve mobilyacılar, toma tesviyeciler, kuru gıdacılar, mermerciler, inşaat malzemeleri gibi meslek gruplarının faaliyet göstereceği ifade edildi. 


TÜRKİYE'NİN EN MODERN SİTESİ 

Proje tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, sitenin 10-15 yıl süreceğini belirterek, "Seyfebeli Küçük Sanayi Sitesi'nin konsepti, vizyonu belki de Türkiye'de bugüne kadar olan en modern, en çağdaş, belki de gerçek anlamda olması gereken bir sanayi sitesi olduğunu düşünüyorum. Sivasta sanayi sitelerinin tamamının toplamı 2 milyon 700 bin metrekare, biz 6.5 milyon metrekare bir alan oluşturuyoruz. Bu gelecek Sivas'ı, oradaki yeşil alan, sosyal donatıları, üst düzeyde hayal ettiğimiz için. Siz zannetmeyin ki burada sokaklar oluşturulacak, etrafında dükkânlar dizili olacak. Bu klasik bir küçük sanayi sitesi; oteli, bankası, sağlık binası, spor alanları ve ibadet alanları da olacak. Aklınıza gelen her şey orada olacak. O zaman orası bir merkez olacak. Böyle bir projeyi hayal ederken bunun ulaşımını, altyapısını ve hepsini bir bütün olarak düşünmemiz lazım" diye konuştu.


Bursa Kent 


Geri Dön