30 / 04 / 2024

Sivas’ta 180 kişi ev sahibi olma umuduyla dolandırıldı!

Sivas’ta 180 kişi ev sahibi olma umuduyla dolandırıldı!

Sivas’taki 180 kişi ev sahibi olma umuduyla dolandırıldı. Mağdurlar, paralarını ve arsalarını geri alabilmek için çare arıyor. 



Sivas’ta yaklaşık 180 kişi ev sahibi olma umuduyla dolandırıldı. Arsalarını ve paralarını kaybeden mağdurlar çare arıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, N.Ö isimli müteahhit 13 yıl önce Sivas’ın Yüceyurt Mahallesi'nde 'cazip şartlarda ev sahibi yapacağım' vaadi ile birçok kişiyi dolandırdı. Dolandırıcı, çok sayıda kişinin tapularını üzerine geçirdi.
 
Yaklaşık 150 kişiye inşaat halindeki daireleri satan N.Ö. inşaatları bitiremedi. Ev sahibi olmak için arsalarını ve paralarını veren mağdurlar yargı yoluna gitti. Mağdurlar arsa ve paralarını geri alabilmek için çalmadık kapı bırakmıyor.

Mağdurlar tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "11 yıldır mücadele veriyoruz. Bizden aldığı arazileri kardeşlerinin üzerine devretmiş. Onlarda reddi miras yapmış. N.Ö’ye ulaşamıyoruz. Elimizdeki sözleme ve senetleri icraya verdik. Ancak üzerinde herhangi bir şey kalmadığı için icra yolu ile tahsilat yapamıyoruz. Bitip teslim edilen dairelerin de tapuları kardeşlerinin üzerinde. İnşaatların ruhsatı bulunmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Devletimizden yardım istiyoruz.''


Geri Dön