29 / 04 / 2024

Siyasi belirsizliğin kalkmasıyla projelerin lansmanları art arda yapıldı!

Siyasi belirsizliğin kalkmasıyla projelerin lansmanları art arda yapıldı!

Konut sektöründe seçim belirsizliğinin ortadan kalkması art arda yeni proje lansmanlarını beraberinde getirirken; son iki haftada talepte gözlenen canlanmayla birlikte 1.2 milyon adetlik yıl sonu satış hedefinin aşılabileceği belirtiliyor.



EYLÜL ayında sert düşüş yaşanan konut sektöründe seçim belirsizliğinin ortadan kalkması art arda yeni proje lansmanlarını beraberinde getirirken; son iki haftada talepte gözlenen canlanmayla birlikte 1.2 milyon adetlik yıl sonu satış hedefinin aşılabileceği belirtiliyor.

 

Lansmanı yapılan ve 615 daire ile 120 ticari üniteden oluşan Adım İstanbul projesinin ortaklarından EYG Grup'un İcra Kurulu Başkam Ömer Faruk Çelik, "Ruhsatımızı seçimden yaklaşık 1 ay önce almıştık. Ama projenin lansmanı için seçim sonrasını bekledik. Piyasada bir keyifsizlik vardı, bunun ortadan kalkmasını istedik" dedi. 


YABANCI, GRİ ALAN VARSA YATIRIM YAPMAZ 

Aynı zamanda Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı da olan Ömer Faruk Çelik seçimin sonuçlanması ile birlikte son iki haftada sektörde canlanma başladığım kaydetti. Çelik, "Yabancı yatırımcı ürkektir, gri ortamlarda yatırım yapmayı sevmez. Özellikle Körfez yatırımcısının yatırım kararları hızlanmaya başlayacak gibi görünüyor" diye konuştu. Çelik, seçim soması ivmeyle birlikte, sektörde daha önce yıl sonu için öngörülen 1.2 milyon adetlik konut satışı hedefinin de üzerine çıküabileceğini söyledi. 


Sözcü


Geri Dön