28 / 04 / 2024

Skoda'dan yeni nesil otomobil! Skoda Superb’in 4. nesli görücüye çıktı

Skoda'dan yeni nesil otomobil! Skoda Superb’in 4. nesli görücüye çıktı

Skoda, D segmentinde yer alan amiral gemisi modeli Superb’in yeni 4. neslinin tanıtımını gerçekleştirdi. Skoda Superb'in dördüncü nesli görücüye çıktı. Yeni görünümün dışında daha fazla alan, konfor ve en son teknolojiyi ile karşımıza çıktı. İşte haberin ayrıntıları...



Skoda Superb’in dördüncü nesli, mevcut nesilde olduğu gibi sedan ve Combi station wagon versiyonları ile tercih edilebilecek. İlk defa 2001 senesinde tanıtılan ve şu ana kadar 1.6 milyondan çok satış rakamı elde eden Superb, aynı zamanda yirmi yılı aşkın bir süre boyunca çok sayıda uluslararası ödülün de sahibi oldu. 2001 ve 2008 seneleri arasında toplam 137 bin adet birinci nesil Superb satışı yapılırken, ikinci nesil model 2008'den 2015'e kadar toplam 618 bin adet satış rakamı elde edildi. Üçüncü nesil Superb ise 2015'te tanıtıldı ve bugüne kadar toplam 845 binin üzerinde satış yaptı.

Dördüncü nesil Superb, yenilenen tasarımla beraber daha rafine bir hale gelmiş sekizgen Skoda ön panjuru, kaput üzerindeki Skoda logosu ve daha akıcı tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Markanın yeni “Modern Solid” tasarım dilinin unsurlarını tamamen yeni Superb modeline taşıyan Skoda, kristal detayları ile tamamlanan yeni LED Matrix farları ve LED arka ışıklandırmayla tercih edilecektir.

Skoda dan yeni nesil otomobil! Skoda Superb’in 4. nesli görücüye çıktı

BİR ÖNCEKİ NESLE GÖRE DAHA FARKLI TASARLANDI

Öte yandan yeni Superb, bir önceki nesle göre daha uzun ve daha yüksek olarak tasarlandı. 2,841 mm ile önceki nesil ile aynı aks aralığına sahip yeni Superb, sedan versiyonda 4,912 mm uzunluğa (+43 mm), 1,481 mm (+12 mm) yüksekliğe ve 1,849 mm genişliğe sahip. Daha geniş bir yaşam alanı sunan yeni Superb’in zaten iddialı olan bagaj hacmi sedan versiyonda 20 litre yükselerek 645 litreye ve Combi’de 30 litre artarak 690 litreye kadar geldi.

Dördüncü nesil Superb, iddialı dış tasarımı ve ilk kez bir Skoda modelinde vites kontrolünün direksiyon kolonuna taşınması ile orta konsolda daha geniş bir alan sunulurken, 10 inç Dijital Gösterge Paneli, ön cama yansıtmalı Head-up gösterge ve 13 inç yüksek çözünürlüklü yatay dokunmatik multimedya ekranı aracın teknolojik yanınıda vurgulamakta.

Öte yandan, hem fiziksel hem de dijital dünyayı bir araya getiren Smart Dials, üçlü döner düğme tasarımıyla yüksek dokunsal kalitenin yanı sıra sezgisel bir kullanım da sağlıyor. Basılabilen ve aynı zamanda çevrilebilen bu akıllı düğmelerin her biri, çeşitli araç fonksiyonlarına kolay erişim sağlamaktadır.

Superb ve Kamiq’e zam yapmayan Skoda, Karoq’a da zam yapmadı!

Skoda’dan müjde bombardımanı! Superb’ye bu ay zam yok!

Skoda Superb’ye 70 bin TL Eylül 2023 zammı geldi! Superb’nin yeni fiyatını görenler resmen neye uğradığını şaşırdı!

Skoda’dan Superb’ye 4 bin 462 TL’lik mini bir zam geldi! Superb’nin fiyatı bakın ne kadar oldu

Geri Dön