29 / 04 / 2024

Soğan fiyatlarında beklenen düşüş geldi! Üretici de tüketici de memnun!

Soğan fiyatlarında beklenen düşüş geldi! Üretici de tüketici de memnun!

Adana’da 31 Mart itibariyle başlayan soğan hasadı devam ediyor. Toprakları oldukça verimli olan Adana’da toplam 23 bin dönüm arazide soğan ekimi yapıldı. Adana’dan 105 bin ton civarında soğan alınması beklenirken, tahminlerin üstünde rekolteye ulaşıldı.



Soğan fiyatları piyasaya sürüldüğü anda bomba etkisi yaratarak vatandaşı endişeye düşürmüştü. Ancak soğanlar toplanıp satışa sürüldükçe fiyatlarında düşüş gözlemlenmeye başladı. Soğan fiyatlarında son durum ne? Haberimizin devamında belirttik.

Soğan fiyatlarında beklenen düşüş geldi! Üretici de tüketici de memnun!

Soğan fiyatlarında son durum ne?

İlk hasat sonrası soğanın tezgahtaki fiyatı vatandaştan tepki görmüştü. İlk hasattan olan soğanların tarla fiyatı 17 ila 18 lira arasındaydı. Son zamanlarda bu fiyat 6 liraya kadar düşmüşken, ikinci kalite olarak sınıflandırılan soğanların fiyatı 4 liraya kadar düştü.

Ancak soğana gösterilen talepteki değişikliklerin fiyatı 1 ila 2 lira arasında artış göstererek 7 veya 8 lira olabileceği belirtildi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön