07 / 05 / 2024

Soma Arıtma Tesisi’nin yer teslimi yapıldı!

Soma Arıtma Tesisi’nin yer teslimi yapıldı!

Türkiye’de 15 Atıksu Arıtma projesi arasında yer alarak AB Hibe fonlarından ve Çevre Şehircilik Hibe Fonlarından yararlanacak olan tesis tamamlandığında Türkiye’nin en modern tesislerinden bir tanesi olacak.




MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Soma’ya kazandırılacak olan, Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili işe başlama talimatı ve iş yeri teslimi sözleşmesi imzalandı. Türkiye’de 15 Atıksu Arıtma projesi arasında yer alarak AB Hibe fonlarından ve Çevre Şehircilik Hibe Fonlarından yararlanacak olan tesis tamamlandığında Türkiye’nin en modern tesislerinden bir tanesi olacak.

Türkiye’de 15 Atıksu Arıtma Projesi arasında yer alarak AB Hibe fonlarından ve Çevre Şehircilik Hibe Fonlarından yararlanacak olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin yer teslimi düzenlenen toplantı ile yüklenici firmaya yapıldı. Soma’da gerçekleştirilen toplantıya MASKİ Şube Müdür vekili Taner Avan, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü Salih Oğuz Belgül, Çevre Mühendisi Yeliz Parmaksız Özveri, İnşaat Mühendisi Ersin Bülbül, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Dairesi Başkanlığı Kıdemli Uzman Ümit Sezai Oskay ile yüklenici firma yetkilisi Fatih Dolan katıldı. Projeyle ilgili konuların görüşüldüğü toplantıda işe başlama talimatı ile iş yeri teslimi sözleşmesi imzalandı. İmza töreni sonrasında proje sahasında teknik incelemelerde bulunuldu.

Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

 Çağdaş ve teknolojik yapılanmaya sahip Atıksu Arıtma tesislerine ihtiyaç duyulduğunu belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “MASKİ olarak bu noktada çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Türkiye’de 15 Atıksu Arıtma Projesi arasında yer alarak AB hibe fonlarından ve Çevre Şehircilik Hibe fonlarından yararlanılarak ilçemize kazandırılacak olan projemiz, Türkiye’nin en modern tesislerinden bir tanesi olacak” diye konuştu. 


Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön