28 / 04 / 2024

Soma'da organize sanayi bölgesi kurulacak!

Soma'da organize sanayi bölgesi kurulacak!

Recai Berber, Manisa’da konut açığının kapanacağını, organize sanayi, modern ve organik tarıma yatırımla hızlı kalkınmayı sağlayacaklarını, sosyal yaşam standartlarının yükseleceğini açıkladı.



Recai Berber, Manisa’da konut açığının kapanacağını, organize sanayi, modern ve organik tarıma yatırımla hızlı kalkınmayı sağlayacaklarını, sosyal yaşam standartlarının yükseleceğini açıkladı

Yeni yatırım alanları açıp uygun altyapı hazırlıklarının tamamlanması gerektiğini söyleyen Berber, öncelikle Soma'da yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacağının müjdesini verdi


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, önümüzdeki dönemde "Yeni Türkiye" idealinin kentlerde de büyük dönüşüm sağlayacağını belirterek, Manisa'nın en büyük payı olması için mücadele edeceğini söyledi. Manisa'nın Ege'nin parlayan yıldızı olacağı görüşünü savunan Berber, "Manisa için öngördüğümüz en önemli vizyon buraya gelen bir sanayici, dünyanın önemli sanayi kentlerinden birine geldiğini hissetirmektir" dedi.


"Dönüşümde geç kalındı"

Manisa'da yeni dönemde uygulanacak projeleri anlatan AK Parti Milletvekili adayı Recai Berber, Manisa'da konut açığına dikkat çekti ve kentsel dönüşümde geç kalındığını ifade etti. Bu sorunların çözümü için çalışmalara başladıklarını belirten Berber, "Yunus Emre ve Şehzadeler merkez ilçelerinde konut fiyatları ve kiralar İzmir'i geçti. Şimdiki belediye başkanı ve eski başkanlar TOKİ'yi Manisa'ya sokmama yaklaşımı yüzünden 6 yıldır toplu konut yapılmadı. Biz de merkezdeki AK Partili ilçe belediye başkanlarına 'Hemen hazırlıklarınızı yapın' diyerek kolları sıvadık. Öncelikle Yunusemre ilçesinde 'Yunus Kent' adında bir şehir kuruyoruz. Burada 5 bin 500 konut yer alacak. 2 günde 8 bin ön başvuru aldık. Kura çekilecek. Öte yandan kentsel dönüşümde de geç kalındı. 6 bin 500 konutluk bir kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Manisa'nın imar sorunları ve konut açığı nedeniyle oluşan bu aşırı yükselmiş ev fiyatları ve kiralar da önümüzdeki bir kaç yıl içinde aşağıya çekilmiş olacak" diye konuştu.


Soma'ya organize sanayi 

Manisa'da sanayinin çok geliştiğini kaydeden AK Parti Milletvekili adayı Recai Berber, yeni yatırım alanları açıp, yüksek teknolojiye uygun altyapı hazırlıklarının tamamlanması gerektiğini söyledi. Berber, öncelikle Soma'da yeni bir organize sanayi bölgesinin kurulacağını müjdeledi. Berber, "Burada kuracağımız organize sanayi bölgesinin diğerlerini de geçeceğini düşünüyoruz. Çünkü Çandarlı Limanı'na yakın ve İstanbul -  İzmir  Otoyolu'nun da gişelerinin hemen çıkışında yer alacak. Ulaşım hiç sıkıntı olmayacak. Önümizdeki günlerde bu projeler ile Manisa çok daha önemli bir mesafe alacaktır" dedi.


Spil'e teleferik geliyor 

Manisa'da turizm alanında da atılım yapacaklarını belirten Berber, özellikle sosyal donatıların yer aldığı mekanların artmasına önem verdiklerini söyledi. Manisa için marka projenin Spil olduğunu belirten Berber, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Manisa'nın içerisinden Spil'e teleferik yapıyoruz. 40 yıldır konuşulan Spil teleferik projesini biz yapıyoruz. Şehzadeler Belediyesi'nin yürüttüğü projede yer tesilimini ve ihalesini yaptık. Türkiye'nin en büyük teleferik hatlarından biri olacak. Ayrıca biri spor diğeri de sağlık olmak üzere 5 yıldızlı 2 otel yapıyoruz. İzmir'in EXPO'da sağlık teması vardı. Biz hala onun üzerinde duruyoruz. Efes'e her yıl çok yüksek oranda yabancı turist geliyor. Buraya gelen yabancıların sağlık açısından Manisa'da ağırlanması için bu oteli yapıyorlar. 22 Milyon TL, Milli Parklar Genel Müdürlüğü şu ana kadar yatırım yaptı. 42 tani dağ evi var. Bitmiş durumda. Şehzadeler Belediyesi tarafından işletiliyor. Bölgenin bütün alt yapısı yapıldı."


İl genelinde hedef organik tarım alanlarını genişletmek

Organik tarımda Manisa'nın bir marka haline geleceğini söyleyen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Manisa'da 340 bin dekarlık alanda organik tarım yapıyoruz. Bir o kadar da iyi tarım uygulaması var. 2,5 milyon dönüm arazinin yarısında önümüzdeki yıllarda mutlaka organik tarıma geçeceğiz. Zeytin ve zeytinyağında ciddi bir organik üretim var. Organik tarım alanlarını sertifikalandırıyoruz. Akhisar'da ilk kez zeytin ve zeytinyağı için bir organize sanayi bölgesi kuruluyor. Burası da iki günde doldu. Sadece sanayi değil, tarım için gelen de burayı merkez olarak kabul edecek" ifadelerini kullandı.


Bağlardaki dolu zararı giderilecek

Manisa'da önceki gün meydana gelen şiddetli doludan üzüm bağları zarar gördü. AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, çiftçileri ziyaret etti, dertlerini dinledi. Bu arada sosyal medya hesabından, "Gereken yapılacak, yanınızdayız" açıklamasıyla çiftçiye moral verdi. Nisan ayında meydana gelen don afetinin yaralarını sarma çabaları sürerken önceki akşam Alaşehir ve Sarıgöl'de dolu yağışı bağlara zarar verdi. Olayı öğrenir öğrenmez bölgedeki çiftçilere ulaşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Alaşehir ve Sarıgöllü çiftçi kardeşlerim rahat olsunlar. Zararları tespit edilip, mağduriyetleri giderilecek" dedi. Alaşehir'de 7, Sarıgöl'de ise 4-5 mahallede dolu zararı yaşandığını bildiren Berber, "Don afetinden zarar gören kimse mağdur olmayacak. Bu doludan zarar gören çiftçi kardeşlerimizin de içi rahat olsun. TARSİM sigortası olanlar için zaten sorun yok. Onların hasarı TARSİM tarafından karşılanacak. TARSİM'li olmayanların zararları da Başbakanlık Afet Fonu'ndan karşılanacak. Başbakanlık Afet Fonu'ndan talep edilen 80 milyon liranın Temmuz ayında onaylanarak dağıtılmasını bekliyoruz" diye konuştu.


Soma'daki işçilerinin tazminatları ödenecek

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma'da işten çıkarılan işçilerin tazminatlarının 4 taksitte TMSF tarafından ödeneceğini açıkladı. Geçen Aralık ayında sahanın tamamen kapalı olması dolayısıyla 2 bin 831 işçinin işten çıkarıldığını hatırlatan Berber, o tarihten sonra şirketin alacaklarının ve gelirlerinin mahkeme tarafından yüzde 60'ının bloke edilmesi nedeniyle işten çıkarılan işçilere deme yapılamadığını söyledi. Şirket tarafından ödemelerin yapılamayacağının anlaşıldığını ve TMSF'nin de şirket sahiplerinin mal varlıklarına el koyduğunu hatırlatan Berber, TBMM Genel Kurulu'nda İş Güvenliği Kanunu görüşmeleri sırasında mağduriyetin giderilmesine yönelik madde eklendiğini vurguladı. Berber, "TMSF tarafından alacaklarına mahsuben şirketin sahiplerinin teminatları karşılığı işçilerin tazminat alacakları, taksitler halinde ödemeye başlanıyor. Bunun yarın ya da en geç öbür gün ilk taksiti ödenecek. Alacaklarının yüzde 15-20'si bin 500 ile 2 bin lira, her işçimiz için ilk taksitleri ödenecek. Ondan sonra da birkaç ay içerisinde de tamamı ödenecek. Tazminatların ödenmesi kadar, işsiz madencilerin iş sahibi olmalarını da sağlamak istiyoruz. Yeni düzenlemeler ve alınan önlemler sonucunda önümüzdeki birkaç ay içerisinde ocaklar işletmeye alınacak, işsiz maden işçisi kalmayacak" açıklamasını yaptı.


Yeni Asır


Geri Dön