06 / 05 / 2024

Soma'da yeni adliye sarayının çalışmaları başladı!

Soma'da yeni adliye sarayının çalışmaları başladı!

Manisa Soma’ nın en büyük ihtiyaçları arasında yer alan yeni Adliye Sarayı’ nın 5 Kasım’da yapılan ihalesinin ardından ihaleyi alan yüklenici firma tarafından çalışmalar başlatıldı...




Soma’nın en büyük ihtiyaçları arasında yer alan yeni Adliye Sarayı’nın 5 Kasım’da yapılan ihalesinin ardından ihaleyi alan yüklenici firma tarafından çalışmalar başlatıldı.


Yaklaşık 20 Milyon liraya mal olacağı belirtilen Soma Adliye Sarayı’nın ihalesi 5 Kasım tarihinde Adalet Bakanlığı’nca yapılmıştı. İhale sonrasında yüklenici Müteaahhit 85 Evler bölgesinde Korupark’ın hemen üstünde Adliye Sarayı için ayrılan alanda çalışmalara başladı.


Yapılan girişimler sonucunda Adliye Sarayı’nın ihalesinin gerçekleştirildiğini kaydeden Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, “Milletvekillerimizin desteği ile adliye sarayının ihalesi sonrasında çalışmalar başladı. Biz şimdiye kadar bu tür büyük ve kalıcı eserleri Soma’ya kazandırdığımız için kendimizi mutlu hissediyoruz. Gördüğümüz kadarı ile vatandaşlarımız da böyle büyük yatırımların Soma’ya yapıldığını görünce onlarda mutlu oluyorlar. Biz bu mutluluğu vatandaşlarımızda görüyoruz. Soma son yıllarda çok büyük yatırımlara kavuştu ve kavuşmaya devam ediyor. Adliye Sarayı da gerçekten Soma’nın en önemli ihtiyaçlarından birisiydi. Buranın ihalesi tamamlandı. İhaleyi alan firma şu anda ilk çalışmayı başlattı. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili hızlı bir çalışma yapacağını belirten firma yetkilileri en kısa zamanda ve istenen süreden önce Adliye Sarayı’nı yapıp teslim edeceklerini söylemeleri sevindirici bir olay.


Özkan, yaklaşık 7.000 m2 kapalı alana sahip olacak yeni adliye sarayının hem ilçenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını hem de son derece güzel mimari yapısı ve dış görünümü ile Soma’ya değer katacağını belirterek, “300 gün yapım süresi öngörülen Adliye Sarayının Aralık ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. Hemşerilerimize verdiğimiz bir sözü daha yerine getirebilecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Adliye Sarayı’nın yapımı için bizlere destek veren tüm Manisa milletvekillerimize ilçe teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Soma’mıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.



Milliyet


Geri Dön