28 / 04 / 2024

Son 3 yılda konutta en fazla fiyat artışı Sultanbeyli’de oldu!

Son 3 yılda konutta en fazla fiyat artışı Sultanbeyli’de oldu!

Sahibinden.com, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü için kapsamlı bir emlak piyasası endeksi oluşturdu.Geliştirilen sahibindex Emlak Endeksi'ne göre Son 3 yılda en fazla fiyat artışı Sultanbeyli’de oldu.



Geliştirilen ‘sahibindex Emlak Endeksi’ ülke genelinde tüm il, ilçe ve mahallelerdeki son 3 senelik emlak fiyat hareketlerini ve güncel projeleri analiz ederek emlak piyasasıyla ilgili derinlemesine bilgiler sunuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, sahibindex Emlak Endeksi uygulaması ile gayrimenkul sektörü yatırımcıları ve çalışanları için fark yaratacak bir hizmet sunduklarını belirtti. Bireysel kullanıcıların diledikleri bölgedeki gayrimenkul piyasası ile ilgili bu verilere sahibinden.com’dan ulaşabileceklerini belirten Burak Ertaş, İstanbul’daki emlak verileri hakkında da bilgi verdi.


Silivri ikinci sırada yer aldı


sahibindex Emlak Endeksi verilerine göre, 2012 Haziran ayından 2015 Haziran’a kadar olan süreçte İstanbul’da konut fiyatlarının en yüksek oranda arttığı ilçe Sultanbeyli oldu. 2012 haziran ayında konutlarda satış fiyatının ortalama 70 bin lira olduğu Sultanbeyli’de, 2015 haziran ayında konut fiyatları yüzde 250 oranında artarak ortalama 245 bin liraya ulaştı. Sultanbeyli’yi ortalama yüzde 123’lük artışla Silivri, ortalama yüzde 111’lik fiyat artışıyla Ataşehir ve yüzde 105 oranında artışla Bağcılar takip etti.


Star


Geri Dön