10 / 05 / 2024

Son dakika! AFAD'dan 13 il için turuncu kodlu sağanak uyarısı yapıldı! İşte o iller...

Son dakika! AFAD'dan 13 il için turuncu kodlu sağanak uyarısı yapıldı! İşte o iller...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlardan sonra 13 il için turuncu kodlu sağanak uyarısı yaptı. İşte o iller ve tüm detayları...



Söz konusu illerde, valilik ve il AFAD müdürlüklerine mesaj formu ile bilgilendirme yapıldı.

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere dün yaptığı duyuru ile sağanak ve gök gürültülü sağanak sebebiyle 15 il için "turuncu", 15 şehir için de "sarı" kod"lu uyarıda bulundu.

AFAD’ın internet sitesinden gerçekleştirilen açıklamaya göre, bugün Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Artvin, Bartın, Giresun, Kastamonu, Bolu, Düzce, Karabük, Kocaeli, Zonguldak ve Trabzon olmak üzere 15 ilde “turuncu” kod, Amasya, Tokat, Bayburt, Yozgat, Ardahan, Bilecik, Bursa, Erzincan, İstanbul,  Kars, Gümüşhane, Yalova, Sivas, Çorum ve Erzurum olmak üzere 15 il için de “sarı” kod ile yağış uyarısı verildi.

Son dakika! AFAD dan 13 il için turuncu kodlu sağanak uyarısı yapıldı! İşte o iller...

Uyarı verilen illerde, Valilik ve İl AFAD Müdürlüklerine mesaj formuyla bilgilendirme gerçekleştirildi. AFAD tarafından turuncu kod ile uyarılan 15 şehirde yaşayan tüm vatandaşlara SMS ile bilgilendirme gönderildi.

Uyarı kodlarının verildiği diğer şehirlerde de ekipler sevk edildi. Yağışların sürdüğü bölgede an itibarıyla herhangi bir can kaybı bulunmuyor.

“SARI VE TURUNCU” KOD NEDİR?

“Hava durumu potansiyel tehlikelidir” anlamına gelen “Sarı” kod ile “Meteorolojik koşullardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı.” uyarısı yapılıyor.

TURUNCU KOD'

"Turuncu kod" "hava durumunun tehlikeli olduğu", öngörülen meteorolojik olayın sıklıkla görülmediği anlamını taşıyor.

Söz konusu kod, "Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik şartlar ve öngörüler takip edilmelidir." uyarısını içeriyor.

Emtia piyasalarındaki pozitif seyir devam etti!

Yeni nesil Fiat Doblo'ya 15 bin 300 TL'lik indirim geldi! İşte Fiat Doblo Temmuz 2023 fiyatları!

Emeklilerin kök maaşı nasıl hesaplanır? Kök aylığını merak edenler dikkat! Rakam rakam açıklandı!


Geri Dön