28 / 04 / 2024

Son dakika: Aile Bakanlığı 4,1 milyar TL ödeme yapacak! Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Son dakika: Aile Bakanlığı 4,1 milyar TL ödeme yapacak! Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Bu kapsamda dar gelirliler için bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacak.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin hesaplara yatıracaklarını ifade ederek ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,1 milyar lira ödeme yapacaklarını duyurdu.

Bakan Göktaş, hali hazırda uygulanan en kapsamlı sosyal yardım uygulaması olan Türkiye Aile Destek Programı’nda bu zamana kadar hanelere toplam 56,3 milyar lira destek verildiğini bildirdi.

Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan dar gelirlilerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması sebebiyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de sadece gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı’na dahil ettiklerine dikkati çeken Bakan Göktaş, “Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz" diyerek, "Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son dakika: Aile Bakanlığı 4,1 milyar TL ödeme yapacak! Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

Türkiye Aile Destek Programı noktasında ailelere her ay düzenli destek sağladıklarını belirten Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirdikleri destek ile onların yanında olmayı sürdürdüklerini söyledi.

Göktaş, bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırdıklarını belirterek, "İhtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4,1 milyar TL ödeme yapacağız” diye konuştu.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde kamu işçisi, memur, noter ya da muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvuruları dikkate alınamayacak.

Son dakika: Aile Bakanlığı 4,1 milyar TL ödeme yapacak! Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı!

450 TL ve altı - 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az- 850 TL.

Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk!

Çiftlikköy'de kentsel dönüşümün önü açılıyor: 5-6 kata kadar imar verilmesi planlanıyor!

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!


Geri Dön