02 / 05 / 2024

Son dakika: Borsa İstanbul’da iki aracı kurumun faaliyetlerine son verildi

Son dakika: Borsa İstanbul’da iki aracı kurumun faaliyetlerine son verildi

Borsa İstanbul beş gün aradan sonra yeniden açıldı. Açılış saatlerinde alıcı seyir gözlenen borsada hareketlilik devam ederken, iki aracı kurumun faaliyetleri durduruldu.



Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan deprem felaketlerinin ardından 8 Şubat Çarşamba günü kapanan Borsa İstanbul’da bugün işlemler yeniden başladı. Sabah saatlerinde görülen alıcılı seyir halen devam ediyor.

Son dakika: Borsa İstanbul’da iki aracı kurumun faaliyetlerine son verildi

Kahramanmaraş’ta geçen hafta yaşanan deprem felaketinin ardından bugün yeniden işlemlere başlayan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi açılışta önceki kapanışa göre 263,81 puan yükseliş kaydetti. Piyasa çevreleri, Borsa İstanbul’un deprem felaketleri nedeniyle kapatılmasının ardından SPK, Borsa İstanbul ve BDDK’nın bir dizi önlem aldığını hatırlatarak alınan önlemlerin Türk Lirası varlıklara ilgiyi artıracağı görüşünü dile getirdi.

Borsa, Kahramanmaraş merkezli iki ilçede gerçekleşen ve toplam 10 ili etkileyen depremler nedeniyle geçen hafta çarşamba günü işleme kapatılırken, o günkü işlemler de iptal edilmişti. En son işlemlerin gerçekleştiği 7 Şubat Salı günü ise BIST 100 endeksi yüzde 8,62 değer kaybederek 4 bin 505 puandan kapanmıştı.

Hangi aracı kurumların faaliyetleri durduruldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön