20 / 05 / 2024

Son dakika: Borsa İstanbul’da iki aracı kurumun faaliyetlerine son verildi

Son dakika: Borsa İstanbul’da iki aracı kurumun faaliyetlerine son verildi

Borsa İstanbul beş gün aradan sonra yeniden açıldı. Açılış saatlerinde alıcı seyir gözlenen borsada hareketlilik devam ederken, iki aracı kurumun faaliyetleri durduruldu.



İKİ ARACI KURUMUN FAALİYETLERİNE SON

Son dakika: Borsa İstanbul’da iki aracı kurumun faaliyetlerine son verildi

Öte yandan Borsa İstanbul, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklama ile iki aracı kurumun faaliyetlerinin durdurulduğunu bildirdi. Açıklamada, Kıymetli Madenler Piyasasında bir yıldan fazla süre faaliyet göstermeyen Nurol Yatırım Bankası AŞ ile Bonus Kıymetli Madenler AŞ’nin faaliyetlerinin durdurulduğu belirtildi.

Borsa İstanbul’dan KAP’a yapılan açıklamada şu bilgilendirmeye yer verildi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yazısı ile Kıymetli Madenler Borsası Aracı Kuruluşlarının Faaliyet Esasları ile Kıymetli Madenler Aracı Kurumlarının Kuruluşu Hakkındaki yönetmeliğin 21. maddesi uyarınca faaliyetlerine kesintisiz bir yıldan fazla süre ara verdikleri belirlenen aşağıda yer alan kıymetli madenler aracı kuruluşlarına Bakanlık tarafından verilen faaliyet izinlerinin iptal edildiği bildirilmiştir. Bu kapsamda aşağıda yer alan kıymetli madenler aracı kuruluşlarının Borsamız Kıymetli Madenler Piyasasındaki faaliyetleri 14 Şubat 2023 tarihi itibarıyla durduruldu.

1. Nurol Yatırım Bankası A.Ş.

2. Bonus Kıymetli Madenler A.Ş.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön