29 / 04 / 2024

Son dakika! Ek MTV'de hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşti!

Son dakika! Ek MTV'de hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si gerçekleşti!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için getirilmiş olan ek MTV'de ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar Türk Lirası ile hedeflenmiş olan tahsilatın yüzde 87’si yapıldı.



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerin yaralarını sarmak amacıyla finansman ihtiyacını karşılamak için getirilmiş olan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) ilk taksit döneminde yaklaşık olarak 13,2 milyar Türk Lirası ile hedeflenmiş olan tahsilatın yüzde 87'lik kısmı yapıldı.

Anadolu Ajansı muhabirinin Gelir İdaresi Başkanlığından (GİB) derlediği detaylara göre, 6 Şubat 2023 tarihinde 11 şehri etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra söz konusu bölgenin finansman ihtiyacını karşılanması üzere "milli seferberlik" kapsamında getirilmiş olan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde ilk taksit tahsilat rakamları açıklandı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu ihtiyacın karşılanmasına katkı sağlamaya yönelik bir kereye mahsus olacak şekilde ihdas edilen ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin, 2023 yılı Ağustos ve Kasım aylarında iki eşit taksit olarak ödenmesine yönelik bazı düzenlemeler yapılmıştı.

Paylaşılan detaylara göre, buna göre 22 Eylül 2023 tarihi itibarıyla ilk taksit döneminde toplamda 9 milyon 919 bin 966 taşıt için 13 milyar 157 milyon 597 bin 71 Türk Lirası ek MTV ödemesi yapıldı. Yine verilen bilgiye göre böylelikle ilk taksit dönemi itibarıyla beklenen tahsilatın da yüzde 87'lik bölümü gerçekleşti

Peki Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılacak? Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksiti ne zaman ödenecek? İşte araç sahipleri tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Son dakika! Ek MTV de hedeflenen tahsilatın yüzde 87 si gerçekleşti!

2. TAKSİT ÖDEMELERİ KASIM'DA

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, 2. taksiti kasım ayında ödenmesi gereken ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden 2 taksitte toplam 30 milyar Türk Lirası gelir elde edilmesi bekleniyor.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, böylelikle de toplamda 10 milyon civarında taşıt için ilk taksitte elde edilmiş olan yaklaşık olarak 13,2 milyar Türk Lirası tahsilat ile hedeflenenin yüzde 43,8'i ödendi.

Ek MTV'yi ödemeyenler dikkat! Şimdi belli oldu! Vergisini ödemeyenler için kritik tarih açıklandı

Ek MTV iptal mi olacak? Gözler 28 Eylül'e çevrildi

Ek MTV iptal mi oldu? Ek MTV için Anayasa Mahkemesi kararı


Geri Dön