28 / 04 / 2024

Son dakika gelişmesi! Borsadan sonra yatırım ve emeklilik fon işlemleri de durduruldu

Son dakika gelişmesi! Borsadan sonra yatırım ve emeklilik fon işlemleri de durduruldu

Borsa İstanbul’un deprem felaketinin ardından yaşanan volatil hareketler üzerine aldığı kapatma kararının ardından Sermaye Piyasası Kurulu da fon işlemlerine ilişkin yeni kararlarını açıkladı.



SPK, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle fon işlemlerine ilişkin ilke kararlarını yayımladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (TEFAS) işlemleri ile Bireysel Emeklilik Fon Alım Satım Platformu (BEFAS) işlemlerinin durdurulduğunu bildirdi.

Son dakika gelişmesi! Borsadan sonra yatırım ve emeklilik fon işlemleri de durduruldu

Sermaye Piyasası Kurulu, Kahramanmaraş merkezli 10 şehrimizi etkileyen depremler nedeniyle fon işlemlerine ilişkin kararlarını kamuoyuna duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, deprem felaketi nedeniyle Borsa İstanbul AŞ pay piyasasının kapalı olması nedeniyle 8 Şubat'tan itibaren piyasalar yeniden açılıncaya kadar portföy saklayıcısının bilgilendirildiği belirtilerek, şu bilgilendirmeye yer verildi:

TEFAŞ İŞLEMLERİ DURDURULDU

"Borçlanma araçları şemsiye fonu, para piyasası şemsiye fonu, garantili-koruma amaçlı şemsiye fonu, kıymetli madenler şemsiye fonuna bağlı olarak ihraç edilen fonlar, unvanında Döviz, para piyasaları ve kısa vadeli ibareleri yer alan serbest fonlar ile unvanında yabancı ibaresi bulunan fonlar, katılım şemsiye fonuna bağlı fonlardan unvanında belirli bir varlık grubu (kira sertifikası, altın, kıymetli madenler, para piyasası) geçen fonlar dışında kalan fonların birim pay değeri hesaplamamaları ve katılma payı alım satımını durdurmaları uygun bulunmuştur. Bu çerçevede söz konusu fonların TEFAS işlemleri de durduruldu"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön