11 / 05 / 2024

Son dakika gelişmesi! Borsadan sonra yatırım ve emeklilik fon işlemleri de durduruldu

Son dakika gelişmesi! Borsadan sonra yatırım ve emeklilik fon işlemleri de durduruldu

Borsa İstanbul’un deprem felaketinin ardından yaşanan volatil hareketler üzerine aldığı kapatma kararının ardından Sermaye Piyasası Kurulu da fon işlemlerine ilişkin yeni kararlarını açıkladı.



BORSA 5 İŞ GÜNÜ KAPALI

Son dakika gelişmesi! Borsadan sonra yatırım ve emeklilik fon işlemleri de durduruldu

Öte yandan Borsa İstanbul da dün KAP’a yaptığı açıklama ile Pay Piyasası ile VİOP bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 5 iş günü kapatılmasına ve dünkü işlemlerin iptaline karar verildiğini açıklamıştı. Borsa İstanbul A.Ş. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, deprem felaketi sonrasında yaşanan volatilite artışı ve olağan dışı fiyat hareketleri sebepleriyle bu kararın alındığını vurgulayarak, “Borsamız piyasalarının şeffaf, istikrarlı, güvenilir, adil ve rekabetçi bir şekilde işleyişini sağlamak adına  Borsa İstanbul AŞ Borsacılık Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Yönetmeliği'nin 39 uncu maddesinin 1. fıkrası gereğince Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde saat 11.00 itibarıyla 5 iş günü süreyle; 14 Şubat 2023 akşamına kadar kapatılmasına karar verdi” denilmişti.

Hafta başında yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul 2.5 işlem günü açık kaldı. 17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan Gölcük depreminin ardından da borsada işlemler 7 iş günü durdurulmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön