07 / 05 / 2024

Son dakika haberi! Emekli bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu!

Son dakika haberi! Emekli bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Kurban Bayramı ikramiyelerinin tarihi belli oldu. Temmuz ayının gelmesi ile birlikte milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklileri hem zamlı aylıklarına hem de ikramiyelerine kavuşacak.



Milyonlarca emekli gözünü Temmuz ayına çevirmişti. Temmuz ayının gelmesi ile emekliler hem zamlı maaşlarına hem de bayram ikramiyelerine kavuşacak. Bayram ikramiyelerinden yeni emekli olanlar da yararlanabilecek. İkramiyeler 12-19 temmuz tarihleri arasında hesaplara geçecek.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Senede iki kez bayram ikramiyesi alan emekliler ilk ikramiyelerine mayıs ayında kavuşurken şimdi de ikinci ikramiye olan Kurban Bayramı ikramiyesinin hesaplarına geçeceği günü büük bir merakla bekliyor.  Temmuz ayı emekliler için çifte mutluluk ayı olacak hem ikramiye hem de zamlı maaşlarına kavuşacaklar.  Kurban Bayramı'nda önce milyonlarca emekli bin 100 lira ikramiyelerine kavuşacak.

Son dakika haberi! Emekli bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu!

İkramiyeden yeni emekli olanlar da faydalanabilecek. İkramiye alabilmek için bayramın içinde bulunduğu ayda emekli aylığının bağlanması gerekiyor.

Bu sene Kurban Bayramı 20-23 Temmuz tarihlerine denk geliyor. Bu çerçevede Kurban Bayramı ikramiyesi, Temmuz ayında emekli aylığı bağlananlara da ödenecek. Bunun için en geç Haziran ayının sonuna kadar emeklilik başvurusu yapılması gerekiyor. Haziran'da emeklilik için başvu yapan vatandaşlar, bu yılki ikinci ikramiyeyi de almış olacaklar.

Emekli aylığı Temmuz ayından sonra bağlananlar ise önümüzdeki yıldan itibaren ikramiye almaya hak kazanacak.

Son dakika haberi! Emekli bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu!

KİME, NE KADAR ÖDENECEK?

Emekli: 1.100 TL

Ölüm aylığı (% 25): 275 TL
Ölüm aylığı (% 75): 825 TL
Ölüm aylığı (% 50): 550 TL

Bayram ikramiyelerinin tam tarihi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacak.

Emeklilerin beklediği haber: İkramiyeler ne zaman ödenecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön