16 / 05 / 2024

Son dakika! İstanbul'da dolar ve Euro fiyatları ilçeden ilçeye değişiyor! 

Son dakika! İstanbul'da dolar ve Euro fiyatları ilçeden ilçeye değişiyor! 

Farklı ilçelerde yer alan döviz bürolarında euro ve doların, alış ile satış fiyatlarını arasındaki fiyat değişimleri dikkatleri çekti. Aynı ilçelerde yer alan döviz bürolarında da farklılıklar yaşanıyor...



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Prof. Dr. Natalya Ketenci, söz konusu açıklamasına "Döviz, serbest piyasa gibi gözükse de aslında Türkiye’de kontrol altında. Bunun için, farklı dalgalanmalar olabiliyor ve dalgalanmalar içinde bir sürü farklı etkiler oluşuyor. Özellikle kısa dönem etkiler için ’spekülasyon’ var" ifadelerini kullanarak başladı. 

Döviz çok düştüyse satın alınması, çok yükseldiyse de satılması gerektiğine dikkat çeken Natalya Ketenci, "O zaman kısa vadede ani spekülasyonlar olabilir. Turistik yerlerde daha fazla turist olduğu için daha fazla talep olabilir" açıklamasında bulundu. 

Son dakika! İstanbul da dolar ve Euro fiyatları ilçeden ilçeye değişiyor! 

Ketenci, talep olduğunda doların fiyatının yükseldiğini vurgulayarak, "Türkiye’de bizim piyasaya aslında genel olarak bakmamız gerekir. Tek kur olması gerekiyor, yükseliyorsa bütün döviz yerlerinde yükselmesi, düşüyorsa düşmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı ve o döviz bürolarında spekülasyon olduğunu, piyasa dışı satışlar olduğunu dile getirdi.

Bu durumun legal olmadığının altını çizen Ketenci, söz konusu açıklamasında "Bu fırsatçılık olabilir. Çünkü aslında gerçek kur var, o kurdan satmak ya da satın almak gerekiyor" dedi ve çok büyük fark olmaması gerektiğini söyledi. 

Son dakika! İstanbul'da dolar ve Euro fiyatları ilçeden ilçeye değişiyor! 


Geri Dön