01 / 05 / 2024

Son dakika: Memur ve memur emeklileri için ikinci zam teklifi açıklandı

Son dakika: Memur ve memur emeklileri için ikinci zam teklifi açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin 2. zam teklifini duyurdu. İşte detaylar...



Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 senelerini baz alan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde süreç devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak bulunan Memur-Sen 3. kez bir araya geldi.

Bakan Işıkhan, toplantı öncesi hükümetin yeni teklifini açıkladı.

2024 yılında ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 yılı için zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu. 

Yeni teklifte 2024 için birer puan yükseliş yapılırken, 2025 teklifi sabit kaldı. Memur-Sen, teklifin gözden geçirilmesini talep etti.

HÜKÜMETTEN İKİNCİ ZAM TEKLİFİ

NTV'de yer alan detaylara göre, 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

Hükümet 2024 için teklifleri birer puan artırırken, 2025 için değişiklik yapmadı.

OCAK'TA YÜZDE 43'LÜK ARTIŞ

Bakan Işıkhan, enflasyon tahminleri dikkate alındığında 2024 Ocak ayında yüzde 43'lük yükseliş öngörüldüğünü, 2024 yılının ikinci 6 aylık zammıyla beraber kümülatif olarak artış oranının yüzde 57'yi bulacağını kaydetti.

"3600 EK GÖSTERGE İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ"

Bakan Işıkhan teklif öncesindeki konuşmasında, sadece mali hakların değil, sosyal haklara dair de çok sayıda teklif maddesi bulunduğu bilgisini verdi.

"Bugün müzakerelerle geldiğimiz nokta üzerinde uzlaşacağımız çok sayıda maddemiz bulunduğunu göstermektedir" diyen Işıkhan, birinci dereceye ulaşan tüm kamu görevlilere 3600 ek gösterge için yetkili konferedasyonla beraber çalışma yapacaklarını söyledi.

Belirli şartlarda disiplin affı çalışması yapılacağına işaret den Işıkhan, "Görevde yükselme sınavlarının belli süre ve düzenli aralıklarla yapılması için çalışmaları sürdüreceğiz. Hac izni verilmesi konusu,  TOKİ  konutlarında evi olmayanlara öncelik verilmesi konusunda paydaşlarımızla yakın istişare içinde bulunacağız." dedi.

MEMUR-SEN: HÜKÜMET TEKLİFİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın hükümetin ikinci teklifini değerlendirdi.

Yalçın, bugün toplu sözleşme görüşmesi kapsamında ikinci teklif sunulması üzerine, "Gelen teklifin bir öncekinden 2 puan yükseltilmesi bizim anlaşılmadığımız anlamına geliyor" dedi

Teklifi şaşkınlıkla karşıladıklarını ve teklifin gözden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Yalçın "Masanın kesintisiz işlemesine gerek var. Bu masada refah payı, görmezden gelinmemeli. Refah payı için herhangi masada bir şey söylenmedi. Masayı sonuna kadar iştleteceğiz, biz çözümden yanayız" diye kaydetti.

Bu zeminde konuşulacak pek fazla bir şeyin olmadığını ama çözümden yana tavır sergilediklerine dikkat çeken Yalçın, "Kamu işveren heyetini yeniden değerlendirme yapmaya davet ediyorum. Tekliflerimiz değerlendirilmezse bir sendika ne yapması gerekirse onu yapacağız." diye belirtti.

Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı 1 Ağustos, ikinci toplantı 14 Ağustos'ta yapılmıştı.

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

3 tekerli elektrikli scooter Gotrax G Pro Türkiye’de satışa çıktı!

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön