03 / 05 / 2024

SON DAKİKA! Motorine 1 TL zam geldi! Yeni zam fiyatlara yansıdı! İşte yeni fiyatlar...

SON DAKİKA! Motorine 1 TL zam geldi! Yeni zam fiyatlara yansıdı! İşte yeni fiyatlar...

Edinilen son dakika bilgisine göre, akaryakıta yeni bir zam daha yapıldı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 TL zam geldi ve bu kapsamda, motorin İstanbul'da 37,80 liraya yükseldi.



Motorinin litre fiyatına 22 Ağustos gecesinden itibaren geçerli olmak üzere 1 TL zam geldi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) edinilen verilere göre, İstanbul'da ortalama 36,80 TL’den satılan mazotun litre fiyatı 37,80 TL’ye yükseldi.

Zammın ardından motorinin litre fiyatı İstanbul'da 37,80 TL'ye, Ankara'da 38,36 TL'ye ve aynı zamanda İzmir'de de 38,52 TL'ye çıktı.

Öte yandan, benzin fiyatlarında ise bir değişiklik yapılmazken, benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 37,74 TL, Ankara'da 38,28 TL, İzmir'de 38,38 TL bandında bulunuyor.

 SON DAKİKA! Motorine 1 TL zam geldi! Yeni zam fiyatlara yansıdı! İşte yeni fiyatlar...

ŞEHİRLERARASI ULAŞIMA AKARYAKIT ZAMMI

Öte yandan, Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, motorin fiyatının 50 TL’ye kadar çıkması beklenirken, bu durum vatandaşların kullandığı özel aracın yanı sıra otobüs ve uçak biletlerinde de fiyatları resmen katladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından havayollarında önceki haftalarda revize edilen taban fiyat tarifesine göre uçağın yüzde 85’ine uygulanması gereken en düşük bilet fiyatı 1650 Türk Lirasına çıkardı.

 SON DAKİKA! Motorine 1 TL zam geldi! Yeni zam fiyatlara yansıdı! İşte yeni fiyatlar...

Bunun yanı sıra, uçak fiyatlarında tavan fiyat ise 2 bin 500 TL oldu. Fakat uçağın yüzde 50’ye yakını bu fiyattan satılıyor.

Akaryakıta peş peşe gelen zamların her şeyi tetiklediğini ifade eden Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, maliyet artışlarına yetişemediklerinin altını çiziyor.

“İşçilik ve yedek parça maliyetleri de devamlı olarak artıyor” şeklinde konuşan Yıldırım, şu bilgileri paylaşıyor: “Bizim ücretlerimiz dört ayda bir revize edilirdi. Bakanlık bir kere ilave zam izni verdi ama yine de yetmiyor. İstanbul’dan İzmir’e bir otobüsün sadece yakıt masrafı 6 bin TL’yi geçti. Bu durum, her akaryakıt zammında daha da artıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanma zorunluluğu ve Ege otoyolunun bir kerelik maliyeti 2 bin 600 TL’ye denk geliyor. Eğer 3’ncü köprü zorunluluğu kalkarsa ucuz yolculuk mümkün olur.”

Milyonlara 3600 ek gösterge müjdesi! Ayrıntılar bir bir belli oldu!

KKM’de parası olanlar dikkat! Merkez Bankası’nın KKM kararı ne anlama geliyor?

Migros'ta Komili ayçiçek yağı 159,90 TL’ye, tam yağlı beyaz peynir 117,50 TL’ye, takım çantası 80,90 TL’ye düştü!


Geri Dön